DIREKTOR SIMPA: Izmirićemo dugove, 4.225 radnika ne sme na ulicu!

- U ovoj kompaniji radi tačno 4.225 radnika a imovina je procenjena na 90 miliona evra. Ovde je u pitanju sudbina Vranja, ali i Preševa, Bujanovca i Kuršumlije

  • 20

Račun "Simpa" blokiran je danas u 13 časova, a generalni direktor ove kompanije Slađan Disić kaže za Telegraf.rs da je ta kompanija spremna da izmiri svoja dugovanja, ali u razumnom vremenskom roku.

- "Simpo" će u ponedeljak 26. avgusta Vladi Srbije poslati nekoliko predloga kako da se ovaj problem prevaziđe. Mi ne bežimo od toga da izmirimo dugove koje imamo. Samo se postavlja pitanje u kom roku i kojom dinamikom smo u stanju to da uradimo. Sigurno je da ne možemo odmah da izmirimo ceo dug - kaže Disić.

On navodi da u ovoj kompaniji radi tačno 4.225 radnika i da je imovina kompanije procenjena na 90 miliona evra. Procenu je radio Ekonomski institut uz Beograda.

- Ukoliko blokada potraje, bićemo primorani da zaustavimo proizvodnju i radnike pošaljemo kući. Ovde kao da se zaboravlja da nije samo u pitanju sudbina Vranja, već i Preševa, Bujanovca i Kuršumlije, jer u svim tim gradovima postoje pogoni - kaže Disić.

On dodaje da je konverzija ukupnih dugova "Simpa" u trajni ulog države u tom preduzeću rešenje o kojem mora da se izjasni Skupština akcionara.

- Molimo nadležne da hladne glave donose odluke, jer "Simpo" ima pogone u najnerazvijenim delovima Srbije. Njihovo gašenje bilo bi pogubno za jug zemlje, što bi značilo potpuni kolaps - zaključuje Disić.

Blokadu zbog neizmirenih 5,76 milijardi dinara dugovanja za porez najavio je juče odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić i ujedno optužio premijera Ivicu Dačića da štiti tu kompaniju.

(N. S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoranM

    23. avgust 2013 | 15:53

    Pa kad su vam radnici na prvom mestu, zašto im niste uplaćivali doprinose?

  • Goran

    23. avgust 2013 | 16:12

    Kad izmire dug, nsjuriti bandu i dovesti mlade pametne ljude. Ove na robiju

  • dejan

    23. avgust 2013 | 17:44

    Pola Vranja radi privatno sa materijalom iz Simpa. To je javna tajna. Foteljice i dvosedi za kafice u pola cene se prodaju vec godinama. I moja firma ima 30 radnika pa ne kukam nego gulim da placam sve resovno. Smanjite troskove proizvodnje, budite konkurentni ili zatvarajte. Jel cela drzava treba biti rob propalih drzavnih firmi?!? Vi ste jos i dobri i nesto radite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA