BERANE: Vodom se otrovalo stotine građana

Sa stomačnim problemima Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i Domu zdravlja u Beranama javilo se oko 500 pacijenata, od kojih je 26 dece.Uzrok trovanja najverovatnije neispravna voda za piće

  • 6
Zabrinuta česma Foto: adme.ru

Oko 500 građana Berana zatražilo je pomoć lekara zbog stomačnih problema, najverovatnije zbog neispravnosti vode za piće.

Higijensko-epidemiloška služba Doma zdravlja u Beranama u saradnji sa Institutom za javno zdravlje sprovodi epidemiloška istraživanja, a građanima se do dobijanja rezultata preporučuje da za piće upotrebljavaju flaširanu ili prokuvanu vodu.

Sa stomačnim problemima Zavodu za hitnu medicinsku pomoć i izabranim lekarima Doma zdravlja u Beranama javilo se  oko 500pacijenata, od kojih je 26 dece. Na bolničkom lečenju zadržano je 13.

Direktorka beranskog Doma zdravlja Zuhra Hadrović rekla je da je klinička slika obolelih blaga, uglavnom kraćeg trajanja, praćena mučninom, povraćanjem i grčevima u stomaku. Jedan broj obolelih imao je dijareju i povišenu telesnu temperaturu.

Građani sa identičnim simptomima i dalje se javljaju lekarima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    26. avgust 2013 | 00:23

    Pa u crnoj gori se kupate u moru a oko vas plovi izmet. Strasno. A o vodi za pice necu ni da pricam smrdi na zabokrecinu

  • Slavko

    25. avgust 2013 | 22:08

    Ovo je neki sajber lavabo. Zašto ga nisu oprali? A kako su pustali vodu kad nema ručke?

  • lasja

    25. avgust 2013 | 22:08

    300 ali ne, tri puta sam boravio tamo za poslednjih petnaest dana. Dali znaju sta je sledi?!! Da posaljem fotografiju ako treba?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA