Telefonski razgovor dokaz za upotrebu hemijskog oružja?

Američki magazin "Forin polisi" piše da je zvaničnik sirijskog ministarstva odbrane vodio paničan razgovor sa vođom jedinice za hemijsko oružje, tražeći odgovore o napadu nervnim gasom

  • 7

Američka obaveštajna služba čula je zvaničnika sirijskog ministarstva odbrane u paničnom telefonskom razgovoru sa komandantom jedinice za hemijsko oružje posle prošlonedeljnog smrtonosnog napada nervnim gasom u predgrađu Damaska, objavio je američki magazin "Forin Polisi".

"Prošle srede, u satima posle stravičog napada hemijskim oružjem istočno od Damaska, zvaničnik sirijskog ministarstva odbrane vodio je paničan telefonski razgovor sa vođom jedinice za hemijsko oružje, tražeći odgovore o napadu nervnim gasom u kome je više od hiljadu ljudi poginulo", prenela je agencija AFP.

Američki magazin piše da je taj razgovor čula američka obaveštajna služba, naglasivši da je to glavni razlog zašto američki zvaničnici sada kažu da su sigurni da su napadi delo režima Bašara el Asada i zbog čega će američka vojska "najverovatnije da napadne režim u narednih nekoliko dana".

Izveštaj je obelodanjen dok se SAD uveliko spremaju da napadnu Siriju, mada zapadne sile insistiraju na tome da njihov cilj nije promena režima već da žele da kazne Asadovu vladu zbog korišćenja hemijskog oružja protiv civila.

Režim u Damasku je obećao odbranu od svakog napada sa "iznenađujućim" merama, dok sirijski saveznici Rusija i Iran upozoravaju na strašne posledice vojne intervencije u Siriji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    28. avgust 2013 | 08:51

    Ма "докази" су вам екстра. Не знам само на ком би суду ово прошло? Истини за вољу они су имали исте овакве "доказе" да Ирак поседује "оружје за масовно уништење" махали њима и у СБ УН и на крају после агресије и окупације никако да их пронађу. Још једна у низу обмана светског жандара!

  • dr. dare

    28. avgust 2013 | 09:06

    Sirijci su toliko naivni da ne znaju da su prisluskivani od strane Zapadnih sila. Cudi me da nisu objavili da su Americki lovci presteli Sirijskog goluba pismonosu koji je nosio strogo pov. poruku o upotrebi hemijskih otrova. Jebes bracu Grim, kakve bajke pisu ovi Ameri.

  • Bojan

    28. avgust 2013 | 09:46

    Čekaj, ali ozbiljno; ima li neki kraj ovom bezobrazluku što ameri sprovode(namerno sa malim slovom)? Da li stvarno misle da se ceo svet zakopčava na leđa???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA