Andrijana Petrović (11), obolela od raka mozga, prvi put u životu ima svoju sobu i kupatilo!

Medicina ne može ništa više da učini da ona ozdravi, ali su se lokalna zajednica i mediji u Plani pobrinuli da obezbede humanije uslove za život njene siromašne porodice

  • 2

Zdravstveno stanje jedanaestogodišnje devojčice Andrijane Petrović iz Plane se pogoršalo i ona se nalazi na hemoterapiji, ali se po povratku iz bolnice prvi put u životu odmara u svojoj sobi, a majka je kupa u kupatilu koje nije imala nikad pre.

Andrijana se od svoje druge godine bezuspešno bori s rakom mozga. Imala je više operacija, ali se rak sada proširio na moždano stablo i ne može da se operiše. Devojčica nikada nije mogla da ide u školu, jedva ustaje iz kreveta, teško govori, ne može sama da se hrani...

Medicina ne može ništa više da učini da ona ozdravi, ali su se lokalna zajednica i mediji pobrinuli da obezbede humanije uslove za život njene siromašne porodice.

U humanitarnoj akciji, na inicijativu udruženja “Pokret dostojanstvenih”, prikupljena su sredstva i renovirana Andrijanina kuća, koju je otac napustio, pa živi samo s majkom, njenim roditeljima i bratom.

Za Andrijanu je renovirana sobica i opremljena novim nameštajem, a kupatilo je dograđeno jer ga u kući nije uopšte bilo. Obezbeđen je novac i za zdravu hranu i "pampers", jer Andrijana nema kontrolu mokrenja.

Vesna Živanović, predsednica UG “Pokret dostojanstvenih”, kaže da država mora da zbrine porodice sa teško obolelom decom, a ne da se pronalaze “ad hok” rešenja kakve su humanitarne akcije.

Ona smatra da država tim roditeljima treba da obezbedi status hranitelja, što im garantuje redovnu mesečnu novčanu pomoć.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lara

    28. avgust 2013 | 17:18

    Svaka čast humanim ljudima koji su pomogli. Pretužno je ovo.

  • Djoka

    29. avgust 2013 | 01:44

    A da proba sa alternatinom medicinom mozda??? Ulje konoplje,noni tecnost,ulje kostice iz kajsije,kineski i japanski biljni lekovi... Kad nema nade iskoristiti sve opcije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA