Džon Keri: Asad je ubica!

Državni sekretar SAD Džon Keri nazvao je sirijskog predsednika Bašara al Asada ubicom i rekao da je u napadu hemijskim oružjem u Damasku poginulo 1.429 osoba

  • 17

Državni sekretar SAD Džon Keri rekao je da je sirijski režim nasilno ubio 1,429 ljudi u hemijskom napadu u Damasku prošle nedelje. Keri je rekao da je među žrtvama bilo i 426-oro dece i opisao ovaj napad kao "nezamislivi horor".

Barak Obama sastao se u Beloj kući sa istaknutim savetnicima za nacionalnu bezbednost da bi razgovarali o planovima za moguću vojnu akciju protiv Sirije. Američki državni sekretar izjavio je da podaci američkih obaveštajnih službi pokazuju da je sirijski režim danima pripremao napad hemijskim oružjem.

SAD nisu usamljene u želji da zaustave sirijski režim, a akciju će sprovesti u skladu sa sopstvenim vremenskim odrednicama, poručio je on, prenele su agencije. Šef američke diplomatije je kazao da SAD znaju da je sirijski režim više puta ove godine upotrebio hemijsko oružje i nazvao je sirijskog predsednika Bašara al Asada "ubicom".

- Rakete s otrovnim gasom su, prema njegovim rečima, ispaljene iz oblasti pod kontrolom Asadovih snaga. - Inspektori UN, koji su u Siriji sproveli istragu, ne mogu da nam kažu ništa što mi već ne znamo o napadu 21. avgusta, kazao je Keri.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA