Nove ćirilične table u Vukovaru, uhapšeni desničari!

Nove dvojezične table nalaze se na zgradama Zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje

  • 46

Table s natpisima na latiničnom i ćirličnom pismu postavljene su poslepodne na još dve zgrade državnih tela u Vukovaru, a čuvaju ih jake snage bezbednosti.

Dvojezične table postavljene su na zgradama Zavoda za zapošljavanje i Hrvatskog zavoda za panzijsko osiguranje, a kako lokalni mediji izveštavaju ispred tih zgrada su jake policijske snage pod punom opremom.

Vlast u Hrvatskoj oštro je osudila nerede u Vukovaru koji su izbili jutros, a Vlada je u saopštenju ocenila da je reč o "šovinističkom nasilju".

Četiri interventna policijaca lakše su povređena u koškanju sa stotinak demonstranata koji se protive dvojezičnosti. U organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, silom su skinute table sa zgrada Porezne uprave, Policije i Državne uprave.

Privedeno je više demonstranata, a predstavnici Štaba zatražili su od policije da hitno pusti privedene.

(Telegraf.rs / B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ироничар

    2. septembar 2013 | 21:29

    To su uradili sa tablom samo, zamislite šta rade Srbima.... setite se kako su ciglama i stari i mladi napali Jelenu Dokić u Zagrebu jedanput pre više godina dok je još nastupala za SCG i nosila tu trenerku naravno.... E to su oni... A ovde kod nas se mirno po BG šetaju raznorazne Severine i njihove tzv. "starlete", pa čak i da se šetaju u šahovnici ne bi ih niko tako....

  • КниН

    2. septembar 2013 | 21:08

    Неизлечиви болесници Neizlecivi bolesnici

  • aleks85

    2. septembar 2013 | 21:21

    Jbt oni su i dalje u ratu,kakvi bolesnici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA