Vukovarski sud odbio istražni pritvor za tri demonstranta

U saopštenju, objavljenom na sajtu, tužilaštvo navodi da je za trojicu osumnjičenih, nakon što su ispitani, zatražilo određivanje istražnog pritvora zbog ponavljanja krivičnog dela, a za dvojicu i zbog opasnosti da bi na slobodi mogli da utiču na svedoke

  • 5

Vukovarski Županijski sud odbio je predlog tužilaštva da se trojici od šestorice privedenih učesnika protesta iz Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara odredi istražni pritvor, saopštilo je danas državno tužilaštvo koje je najavilo žalbu na tu sudsku odluku.

U saopštenju, objavljenom na sajtu, tužilaštvo navodi da je za trojicu osumnjičenih, nakon što su ispitani, zatražilo određivanje istražnog pritvora zbog ponavljanja krivičnog dela, a za dvojicu i zbog opasnosti da bi na slobodi mogli da utiču na svedoke.

Ne precizira se za koje osumnjičene je neuspešno zatražen pritvor, od šestorice njih koji su juče privedeni tokom protesta u Vukovaru zbog izazivanja nereda i krivičnih dela protiv javnog reda primenjivanjem sile prema službenom licu.

Pored toga, oni se terete i za oštećenje tuđe stvari, prenosi agencija Hina.

Protesti u Vukovaru počeli su juče zbog postavljanja dvojezičnih tabli na zgradama državnih institucija, koje su demonstranti tokom dana uspeli da uklone uprkos policijskom obezbeđenju, zbog čega je privedeno šest osoba među kojima i predsednik Štaba za odbranu Vukovara Tomislav Josić.

Policija je danas saopštila da su prilikom postavljanja dvojezičnih ploča na zgradama državne uprave na području Vukovara, učesnici protesta juče oštetili tri ploče, dok su u guranju lakše povređena četiri policajca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    3. septembar 2013 | 19:07

    Bolest je ne izleciva!!! Stari su to nacisti!!!

  • MIKIVELIKI

    3. septembar 2013 | 19:25

    Ustasluk i mrznja,,,takvi su nam SUDJEDI...

  • Jugovitezic

    3. septembar 2013 | 19:49

    Gledam reportazu na tv, kao fol ih sprecavaju a idu u nazad noseci ih da mogu doci do tabli! Dakle cista podjebancija i zamazivanje ociju, nedo im bog da srbi se oporave, pisat ce madjarski ali tamo kod njih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA