Ubijeno 29 osoba u vojnim ofanzivama na Sinaju

Helikopteri su napali skloništa antivladinih boraca u južnom gradu Rafah, gde ima ubijenih i zarobljenih, mada je veliki broj njih pobegao u priobalna sela, dok su drugi pokušali da pređu na palestinsku teritoriju Pojasa Gaze kroz podzemne tunele

  • 0

Tokom trodnevne velike vojne ofanzive, u severnom egipatskom delu Sinaja, najmanje 29 boraca je ubijeno i još dvadesetak je zarobljeno kada je vojska s tenkovima i uz podršku helikoptera iz vazduha čistila sela i uporišta pobunjenika.

Helikopteri su napali juče skloništa antivladinih boraca u južnom gradu Rafah, gde ima ubijenih i zarobljenih, mada je veliki broj njih pobegao u priobalna sela, dok su drugi pokušali da pređu na palestinsku teritoriju Pojasa Gaze kroz podzemne tunele.

Mreže mobilne telefonije, fiksnih telefona i internet nisu juče radile, navodi katarska tv stanica Al Džazira.

Prema navodima vojnih zvaničnika ofanziva je počela u subotu i pronađeni su eksplozivni materijal, oružje i municija u selima El Mahdija i Naga Šabana, južno od Rafaha u blizini granice sa Pojasom Gazom.

Severni Sinaj, koji se graniči sa Izraelom i Pojasom Gaze, dugo je bio raj za oružane grupe pre nego što je egipatska vojska pokrenula ofanzivu i kada su pojačani napadi pristalica svrgnutog predsednika Mohamed Morsija, posle vojnog puča od 3. jula.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA