ODLUČILI: Sirija prihvatila ruski predlog

Ministar spoljnih poslova Valid Mualem rekao je da će Sirija staviti svoje hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu i time će "otkloniti osnove za američku agresiju"

  • 2

Sirijska vlada prihvatila je predlog Rusije da stavi svoje hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu, saopštio je danas sirijski ministar spoljnih poslova Valid Mualem.

- Imali smo juče veoma plodonosnu rundu razgovora sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom koji je predložio inicijativu u vezi s hemijskim oružjem. Te večeri smo prihvatili rusku inicijativu - prenela je agencija Interfaks reči Mualema, koji se obratio predsedniku Donjeg doma ruskog parlamenta.

Mualem je kazao da je Sirija prihvatila predlog, jer će se time "otkloniti osnove za američku agresiju", prenela je agencija Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mia

    10. septembar 2013 | 16:33

    I Sadam je pustio kontrolore u Irak i nisu nista nasli...I opet su ameri napali i okupirali Irak..Sve ovo sta ameri planiraju u Siriji je klopka za Iran i ako neuspiju uvuci Iran u rat,onda ce inscenirati "tragediju"u Londonskom metrou ( ili nesta slicno onome 11 rujna 2001 god.) i za to okriviti Iran...

  • Zlo i naopako

    10. septembar 2013 | 16:31

    A,sta kaze papa na to sve?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA