POKOLJ: Asadove snage masakrirale žene i decu?! (VIDEO)

Prema izveštaju Hjuman rajts voča, 2. maja ove godine ubijeno je skoro 250 ljudi. Među žrtvama je najviše žena i dece, a to je jedan od najkrvavijih zločina nad civilima tokom rata u Siriji

  • 20

Snage režima sirijskog predsednika Bašara el Asada izvršile su pokolj nad civilnim stanovništvom u gradovima Al-Bajda i Bainas, saopštila je organizacija Hjuman rajts voč. Zločin se dogodio 2. maja ove godine, a snage aktuelnog režima ubile su 248 ljudi, uglavnom žene i decu.

Nakon dugotrajnih i krvavih borbi, snage režima predsednika Asada su u Al-Bajdi, iz koje su se povukle pobunjeničke snage, započele svoj krvavi pohod po kućama. Ulazili su u kuće, odvajali muškarce od žena i dece. Uhapšene muškarce bi potom okupili na jednom mestu u svakoj od četvrti i ubijali ih. Prema izveštaju HRV-a, ubijeno je 28 žena i 14 mališana.

Isti zločini zabeleženi su i u 10 kilometara udaljenom Bainasu. U oba grada ubijane su čitave porodice, uključujući i malu decu, a neka od svedočanstava govore o masovnim egzekucijama u kojim su žene bezuspešno pokušavale da svojim telima zaštite svoju decu. U Al-Bajdi ubijeno je 167 ljudi, a u Bainasu njih 81 i to je, tvrdi HRV, jedan od najkrvavijih pokolja civila tokom rata u Siriji.

Pogledajte video-snimak:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    18. septembar 2013 | 11:52

    Prvo da se zahvalim redakciji na konacno pravoj slici o Asadu i njegovim krvnicima.To je samo jedan u nizu krvavih zlocina ,ciji su autori ovi krvnici ,a tek da ste naveli sta je radio zenama i djeci u zatvorima ,pa sigurno nebi vam bilo svejedno ma koliko podrzavali ovog ''hitlera'' novijeg vremena.Naravno da je upotrebio hemijsko oruzje,i sad vidim cak i Srbija osudjuje to ,kada je vec cijeli svijet osudio.Nebih volio da sam u pravu da srbijanci podrzavaju svakog ko vrsi genocid nad muslimanima,ali nazalost tako je,cio svijet je protiv Asada ,pa zapitajte se gospodo zasto niste omiljeni u svijetu !

  • vladimir1

    18. septembar 2013 | 11:03

    Tako su pricali i Siptari za nase snage, a NATO izrezirao...

  • Somun

    18. septembar 2013 | 11:35

    Svi oni su bili borci pobunjenici protiv svoje drzave.Zna se da islamisti masovno koriste decu i zene u svojim prljavim operacijama.Samo im kazu da idu u raj,dzenet,i zbogom zivote za necije ideale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA