Dobili posao održavanja puteva, a nemaju mehanizaciju

Firma "Kompresor", koja je dobila posao redovnog održavanja regionalnih puteva u valjevskom kraju, prema nezvaničnim informacijama, u svom vlasništvu ima samo dva kamiona, dva bagera i jedan skip

  • 4

Posao redovnog održavanja regionalnih puteva u valjevskom kraju dobilo je preduzeće "Kompresor".

Iz državne kase za regionalne puteve je obezbeđeno 31,5 miliona dinara, a ovaj posao, koji je do sada bio u nadležnosti države, sada je na lokalnoj samoupravi.

U Gradskoj direkciji kažu da je "Kompresor" dostavio najpovoljniju ponudu u odnosu na druge građevinske firme koje su bile zainteresovane za dobijanje ovog posla.

Međutim, s obzirom na to da je "Kompresor" angažovan na većini poslova koji se finansiraju iz gradske kase, da nema potrebnu mehanizaciju, asfaltnu bazu i dovoljan broj radnika, postavlja se pitanje da li će to preduzeće biti u stanju da ugovoreni posao obavi na valjan način.

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je dobio čvrsta uveravanja od preduzeća "Kompresor" da će svi poslovi vezani za održavanje regionalnih puteva biti završeni po dinamici koju odredi Gradska direkcija.

On objašnjava da će "Kompresor" kao podizvođač radova angažovati PZP "Valjevo", tako da će na taj način biti rešen problem nedostajuće mehanizacije.

Kako nezavnično saznajemo, firma "Kompresor" u svom vlasništvu ima samo dva kamiona, dva bagera i jedan skip.

Jedina dva preduzeća u Valjevu koja imaju mehanizaciju za redovno i zimsko održavanje puteva su "Ingrapomni" i PZP "Valjevo".

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo

    19. septembar 2013 | 12:34

    Ništa novo, uvek ljudi na vlasti otvaraju firme koje dobijaju poslove a nemaju mehanizaciju, i onda unajmljuju druge firme da rade za njih, i tako sebi povećavaju promet... Klasični posrednici, ali im ništa ne možeš jer ih uvek drži neko jak...

  • Raša

    19. septembar 2013 | 12:44

    Rođo, eve ti pos'o...

  • zullu

    19. septembar 2013 | 16:25

    Ugrade se 20% druga firma radi oni broje locu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA