Prvak iz Aranđelovca prebijen zbog nalepnice?

Dvojica dečaka napadača ispričali su šta se desilo uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad. Incident se dogodio u školskom dvorištu za vreme prvog odmora u popodnevnoj smeni

  • 30

Učenik prvog razreda osnovne škole "Svetolik Ranković" iz Aranđelovca, koga je pretukla grupa petaka, batine je dobio nakon što mu je neko na jaknu zalepio nalepnicu na kojoj je pisalo "šutni me"?!

Najpre ga je jedan od učenika petog razreda šutnuo u leđa, a ostalo su nastavili da ga udaraju u leđa, stomak i noge.

Mališan, koji je pre dve nedelje krenuo u školu, sada je pod nadzorom kragujevačkih lekara zbog sumnje na povredu slezine. Dečak je svojoj majci u bolnici poverio da više ne želi da ide u školu. On je sada na Odeljenju dečje hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu.

- Istraumiran je i uplašen. Ja i pored svega apelujem da decu koja su tukla moga sina niko ne maltretira. I suprug i jasmo veliki protivnici nasilja, tako da ako njih neko bude na bilo koji način maltretirao, onda ništa nećemo postići, već ćemo se svi vrteti u krug - kaže majka ovog deteta.

Ona dodaje da je jedan od roditelja petaka koji su udarali njenog sina pozvao telefonom njenog supruga.

- Ne želimo nikog da stavljam na lomaču, ali ako ovom pričom možemo da potaknemo bar jednog roditelja da deci objasni zbog čega je nasilje opasno, onda je to pomak - kaže ona.

Ko su vinovnici tuče policija je saznala tako što su prvaci na papirićima, anonimno, napisali učiteljima koga su i šta su videli.

Dvojica dečaka napadača ispričali su šta se desilo uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad. Incident se dogodio u školskom dvorištu za vreme prvog odmora u popodnevnoj smeni.

Goran Mićić, direktor škole, rekao je da su ovaj incident prvi primetili dežurni nastavnici. On kaže da ustanova nema školskog policajca. Učiteljica je i pozvala roditelje prvaka.

- Učenici koji su napali prvaka biće kažnjeni nakon prikupljanja dokaza i završenog postpuka protiv njih. Najstroža disciplinska mera je da budu prebačeni u drugu školu - kaže Mićić.

Načelnik Policijske uprave Kragujevca Ivan Đorović najavljuje da će protiv roditelja biti podnete prekršajne prijave.

- Ostale mere biće preduzete u saradnji sa Centrom za socijalni rad, jer se radi o desetogodišnjacima koji nisu krivično odgovorni - objašnjava Đorović.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    19. septembar 2013 | 22:00

    Duša mala...to je sam početak škole,dečko je baš mali...prvaci ništa ne znaju..to je skoro pa ko vrtić...može baš da ima traume...duša me boli...

  • MAX

    19. septembar 2013 | 22:38

    Svaka cast vama gospodjo na tome, ali tim malim olosima bi zavrnuo usi i opalio par samara da vise nikad ne pipnu bilo koje drugo dijete, a onda bi sacekao njihove roditelje i njima bi objasnio kako se vaspitava djete!!!! Gdje mi zivimo?!?!?! Uzas!!!! Da moj sin nekog ovako udari, pogotovo mladjeg od sebe olesio bi ga od batina!!!!

  • Vlada

    19. septembar 2013 | 21:42

    Greota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA