OTKRIVANJE TAJNI: Klinton i CIA objavljuju dokumente o ratu u SFRJ

Ovo će biti prvi put da bivši američki predsednik učestvuje u objavljivanju dokumenata koji su donedavno bili strogo poverljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe

  • 15

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton i američka Centralna obaveštana služba (CIA) narednog meseca će objaviti dokumente o ratu u bivšoj Jugoslaviji, posebno BiH, sa kojih je skinuta oznaka "poverljivo".

Pozivajući se na američke medije, sarajevski portal Klix.ba piše da će biti objavljeno 300 novih obaveštajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tokom perioda 1992-1995. Klinton će ih, kako se navodi, predočiti javnosti 1. oktobra u sedištu svoje fondacije u Njujorku.

Ovo će biti prvi put da bivši američki predsednik učestvuje u objavljivanju dokumenata koji su donedavno bili poverljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe. Kako navodi "Arkansas njuz", biće govora o ulozi Klintona i njegove administracije u zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, sa posebnim osvrtom na BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samir

    20. septembar 2013 | 18:07

    Hej moj Ilija nikada mi necemo oci otvoriti. Oni su nas zatrovali mrznjom,koju mi zovemo patriotizam,a stvari smo nepismeni idioti. Pozdrav svima vama i onima koji ce me nazvati balijom i onima koji ce odreagovati na ljuski nacin. Krajnje je vrijeme ljudi moji da otvorimo oci.

  • Cakan

    20. septembar 2013 | 16:39

    Monstrum klinton!!!

  • Ilija

    20. septembar 2013 | 17:00

    Malo nas gadjali bombama,da bi se kao opametili. Malo nam oduzeli teritorije,jer nismo znali rukovodit njima. Hvala ti ameriko sto si nam otvorila oci,hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA