ATINA: Neonacista pred sudom zbog ubistva muzičara! (FOTO)

Kamiondžija Jorgos Rupakijas (45), koji je osumnjičen za ubistvo antifašističkog muzičara pojavio se danas pred sudom, a grčka policija je uhapsila i 11 osoba tokom antifašističkog protesta održanog ispred prostorija desničarske Zlatne zore

  • 1

Neonacista osumnjičen za ubistvo antifašističkog muzičara, koje je izazvalo proteste širom zemlje i podiglo društvene tenzije, danas se pojavio pred sudom uz veliko obezbeđenje.

Kamiondžija Jorgos Rupakijas (45), koji je, navodno, priznao da je blizak sa neonacističkom partijom Zlatna zora, stigao je u sudnicu u Pireusu, blizu Atine, noseći majicu purpurne boje i pancir.

On se pojavio pred istražnim sudijom uz veliko obezbeđenje, dok su policija i specijalne snage opkolile sud, prenosi AFP.

Rupijakis je osumnjičen da je izboo nožem na smrt 34-godišnjeg hip hop muzičara Pavlosa Fisasa, zvanog Kila P, u sredu ujutro u radničkom delu Atine Keracini.

Zlatna zora je brzo demantovala veze sa navodnim ubicom, ali su se uskoro pojavile slike na kojima Rupakijas učestvuje u aktivnostima stranke, a članovi njegove porodice su, navodno, radili za tu organizaciju.

Policija je uhapsila i 11 osoba tokom antifašističkog protesta održanog ispred prostorija desničarske Zlatne zore u predgrađu Atine.

Antifašisti su održali protest u petak uveče u atinskoj četvrti Pangrati tokom kojeg je došlo do tenzija, pa je policija intervenisala, javila je grčka agencija ANA.

Situacija se kasnije smirila pa su se demonstranti razišli, prenosi ANA.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA