ŠLOGIRAO SE U MANASTIRU: Vladika Kačavenda doživeo moždani udar!

Penzionisani vladika zvorničko-tuzlanski doživeo je moždani udar u Manastiru Svetke Petke u bijeljinskom naselju "Pet jezera“, nakon čega je prevezen u beogradski Klinički centar

  • 63
Vasilije Kačavenda Foto: eparhijazvornickotuzlanska.org

Vladika Vasilije Kačavenda, bivši episkop zvorničko-tuzlanski, doživeo je moždani udar preksinoć u Manastiru Svetke Petke u bijeljinskom naselju "Pet jezera“. On je prevezen u beogradski Klinički centar i nalazi se van životne opasnosti.

Kačavenda se, kako prenose "Novosti", šlogirao, pošto ga je Sveti arhijerejski sabor, na majskom zasedanju, razrešio svih crkvenih dužnosti, ali ne i čina vladike.

Prema rečima njegovih bliskih prijatelja, iz kruga lekara, "svestan je i van životne opasnosti, a lekari u Beogradu preduzimaju sve mere da se njegovo stanje što pre stabilizuje". Poslednjih dana, svedoče njegovi prijatelji, osećao se sasvim dobro.

- Pre nekoliko dana bio nam je u gostima, dugo smo sedeli i razgovarali, čak je govorio da se zdravstveno sasvim dobro oseća. Bio je sasvim raspoložen, pominjao je dobar prijem u Mitropoliji dabrobosanskoj, posebno od mitropolita Nikolaja. Ostavio mi je utisak čoveka koji je pronašao sebe, sada u novoj ulozi, od kada, posle više od 35 godine, više nije na čelu Eparhije zvorničko- tuzlanske - priča jedan od Vasilijevih prijatelja iz Srbije.

Vladika Vasilije je, posle selidbe iz Manastira Svetog Vasilija Ostroškog, u centru Bijeljine, u konak Manastira Svete Petke, koji je podigao u ruskom stilu, viđan i po gradu, kako šeta, razgovara sa ljudima, ali i pazari u marketima.

(Telegraf / Novosti.rs/V. Mitrić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    21. septembar 2013 | 13:20

    E bilo je konačno da ovo đubre dobije da ga strefi nešto. Pedofiličar. Nadam se da će se mučiti dosta.

  • dr. dare

    21. septembar 2013 | 13:22

    Nisam zlopamtilo, ali pogled'o ga Bog.

  • Imd

    21. septembar 2013 | 13:38

    Napokon se predozirao od smrkanja. :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA