ODLUČENO: Parada ponosa će biti održana, angažovano 5.000 policajaca!

Paradu ponosa 28. septembra obezbeđivaće 5.000 pripadnika MUP-a i Žandarmerije. Posle pozitivne bezbednosne procene od strane policije, u sredu se očekuje i procena BIA

  • 98

Ovogodišnji "Prajd" dobio je pozitivnu procenu policije, nezvanično su saopštili organizatori "Parade ponosa". Njih će u subotu, 28. septembra, čuvati, kako piše "Alo", oko 5.000 policajaca i pripadnika Žandarmerije.

 

Kako kažu pripadnici LGBT populacije, šetnju će obezbeđivati policija, što će, prema njihovom mišljenju, osigurati učesnike, ali što istovremeno pokazuje da je Srbija i dalje ksenofobično društvo, koje ne trpi različitosti.

 

 

Pozitivna bezbednosna procena stigla je iz policije, ali će u sredu svoju procenu dati i Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

 

- Plan je da ceo događaj pokriva oko 5.000 pripadnika MUP-a, odnosno saobraćajne i interventne policije, kao i Žandarmerije. Određeni broj njih šetaće unutar grupe, deo će obezbeđivati skup od početka do kraja, deo će kontrolisati prilaze gradu, a deo saobraćaj u gradu - kaže izvor iz policije.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    24. septembar 2013 | 00:28

    Ja ne razumem sta im znaci da paradiraju.To nece da im ostvari njihova prava...Parada u kojoj od broja policajaca, ne vidis okolinu i plasis se kontramitinga je bedna.I posle parade? Moci ce da se npr. dva muskarca drze za ruke i slobodno setaju gradom? Oce malo sutra...Sve ovo je jadno i bespotrebno. Niko im ne brani da zive slovodno ali ne trebaju da tu hromozomsku poremecenost javno publikuju.Sta rade po stanovima, to nikoga ne zanima.

  • sramota

    24. septembar 2013 | 00:16

    Izem ti i drzavu i narod i sve kad saku ljudi mora da cuva 5000 policajaca !! Mislim kako nesto moze da prodje bezbednosnu procenu ako to znaci da za to treba angazovati 5000 policajaca ??? Samo dokaz koliko ovaj narod umesto da se lati MOTIKE uvek lakse posegne za MOTKOM !! Tuzno :(

  • Djuka

    24. septembar 2013 | 00:33

    Šetajte pravac u Dunav!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA