Privedeni Petar Matijević i funkcioner DS Bora Novaković!

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su sedam osoba zbog sumnje da su oštetili grad Novi Sad za oko 1,3 miliona evra, a među njima i vlasnika Industrije mesa "Matijević"

  • 7

Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su sedam osoba zbog sumnje da su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i poreska utaja u vezi sa građevinskim zemljištem, kojim su oštetili grad Novi Sad i budžet Republike Srbije za oko 1,3 miliona evra.

Kako saznaje RTS, među osumnjičenima su i bivši direktor Zavoda za izgradnju Novog Sada, funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković i vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević.

Osumnjičeno je i troje nekadašnjih Novakovićevih saradnika iz Zavoda za izgradnju Tatjana Gašović, Milan Sučević i Svetlana Bajić, kao i generalni direktor Industrije mesa "Matijević" Milan Jozanov i bivši direktor firme "Aleksandar gradnja" Zoran Ćulum.

RTS nezvanično saznaje da se intenzivno traga i za vlasnikom "Aleksandar gradnje" Vojislavom Gajićem.

Privedeni su osumnjičeni da su od 2007. do 2010. godine oštetili budžet grada Novog Sada i Republike Srbije u iznosu oko 1,3 miliona evra, a Industriji mesa "Matijević" pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 1,8 miliona evra i "Aleksandar gradnji" korist od oko 500.000 evra.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. septembar 2013 | 11:20

    Znaci,nista bez Matijevica

  • Ivo

    24. septembar 2013 | 10:46

    Mora da nije dovoljno dao para Čoviću tj. njegovom klubu , pa sad mora da "plati" na drugi način. Eto pravog primera ko I kako "dobrovoljno" finansira privatni klub KKCZBGTelekom!

  • Dejan

    24. septembar 2013 | 11:01

    Napisa ja pre par dana mora da je nesto zgresio cim je resio da sponzorisem Zvezdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA