MILETIĆ: Još moguća zabrana Parade ponosa

- Sve se opet vraća na političku volju i mogućnost da se u poslednjem momentu odluči da tu nešto, navodno, nije u redu - kažu organizatori Prajda

  • 16

Sve je spremno za održavanje Parade ponosa u subotu 28. septembra, najavili su danas organizatori ističući da oni ocekuju da će šetnja biti održana, ali da još uvek nisu dobili bezbednosnu procenu.

- Sve je pripremljeno. Završili smo svoj deo posla, dogovorili smo sa policijom sve detalje - rekao je Goran Miletić iz Organizacionog odbora.

On je istakao da bi bilo jako lepo da neko od predstavnika vlasti izađe i kaže kakvu su procenu dobili.

- Mi s policijom zaista detaljno razrađujemo stvari, ali o bezbednosnoj proceni do današnjeg dana nismo ništa čuli. Verujem da će tako ostati do kraja, jedino što može da se desi, ako bude zabrane, jeste da nas pozovu da potpišemo zabranu - rekao je Miletić na konferenciji koju je obezbeđivala policija.

Sve se opet vraća na političku volju i mogućnost da se u poslednjem momentu odluči da tu nešto, navodno, nije u redu, dodao je on.

- Što se nas tiče, to je sigurno. Prema onome što imamo na sastancima, izgleda da će parade biti - rekao je Miletić.

Prema rečima organizatora, planirano je da Parada ponosa počne u 10 sati u beogradskom parku Manjež, odakle će se nakon zvaničnog programa krenuti u šetnju Nemanjinom, Ulicom kneza Miloša i Masarikovom, a ceo događaj biće završen ponovnim dolaskom u Manjež.

Ulaz u park biće moguć isključivo između 9 i 10 sati preko dva punkta na kojima će s vršiti provera - Trg Slavija u pravcu ka Nemanjinoj ulici i kod Londa na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, gde će ulaziti i akreditovani mediji.

S obzirom na to da će skup biti zatvoren, organizatori su istakli da neće biti moguće priključiti se šetnji nakon 10 sati, kao i da će policija na samom ulazu na skup vršiti proveru.

Kako su istakli, svako ko dolazi na skup mora imati ličnu kartu ili neki drugi identifikacioni dokument.

Organizatori su istakli i da će toga dana biti značajno pojačano prisustvo policije po čitavom gradu, posebno oko mesta održavanja Parade, kao i da će neke od ulica u blizini Manježa biti zatvorene.

Oni su preporučili da se na skup ne dolazi malim ulicama i prečicama, već u grupama javnim prevozom ili pešice i poručuju da dolazak automobilom nije moguć.

Organizatori su istakli i da učesnici treba da ponesu što manje stvari i da ne oblače garderobu upadljivih boja, kao i da dođu bez obeležja LGBT pokreta, jer će bedževe, zastave, transparentne... policija na ulasku u Manjež oduzimati.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    26. septembar 2013 | 12:46

    Pa naravno da nece biti dozvoljeno.. Setate vi svakog dana gradom a zasto mora da bude prajd.. NIKaAD u Srbiji !!!

  • Zorica

    26. septembar 2013 | 12:59

    Nemojte pederi da se nervirate :) Imajte tolerancije. kakva vam je to sloboda kada ćete biti okruženi sa policajcima? Nadamo se da će ta izopačenost biti otkazana blagovremeno a vi pederi onda se šetajte slobodno u parku. Lako je biti hrabrah kada vas čuva 5000 policajaca a kada njih njema vala ste mirni ko zrno od maka :) tada vas nema godinu dana. Gde je vama ta tolerancija za normalne ljude i tolerancija za decu? Sretna sam što postoje divni navijači, Dveri, Obraz pa što se plašite ako ste normalni kako kažete? Imajte strpljenja za procenu i ako se otkaže, tada prihvatite to junački i tolerantno.

  • tragač

    26. septembar 2013 | 13:08

    Zabraniti po svaku cenu, a organizatora parade srama proterati iz zemlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA