Pogoršano zdravstveno stanje Jovanke Broz!

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovanka Broz je priključena na respirator za veštačko disanje, zbog problema sa plućima. Titova udovica molila je da bude sahranjena pored supruga u Kući cveća

  • 5

Zdravstveno stanje Jovanke Broz iznenada se pogoršalo, potvrdio je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar.

- Došlo je do respiratornog pogoršanja - rekao je kratko Lončar.

Prema nezvaničnim saznanjima, Jovanka Broz je priključena na respirator za veštačko disanje, jer problemi sa plućima koji su počeli pre 10 dana više nisu mogli da se saniraju lekovima.

Lekari za sada ne mogu da daju nikakve prognoze, jer su kod pacijenata koji se intubiraju šanse za poboljšanje ili za pogoršanje zdravstvenog stanja jednake.

- Gospođa Broz u ovom trenutku nije životno ugrožena, ali s obzirom na njenih 90 godina, i da je već duže od mesec dana u bolnici, sve ide u tom pravcu - navodi izvor iz Kliničkog centra Srbije.

Podsetimo, krajem avgusta udovica nekadašnjeg predsednika SFRJ Josipa Broza Tita je primljena u bolnicu zbog ozbiljnih zdravstvenih problema.

Lončar je ranije izjavio za "Blic" da se pretpostavlja da Jovanka Broz ima tumor kože koji je potekao s jednog mladeža na leđima.

- Tumor se, zbog nelečenja, proširio. Dodatne analize pokazaće kakvo je pravo stanje. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno, verovatno je da je već duži period teško bolesna - rekao je Lončar.

Do potpredsednika Vlade Rasima Ljajića i generalnog sekretara Veljka Odalovića stigla je u četvrtak molba Jovanke Broz da bude sahranjena pored Tita, u Kući cveća. Ovu molbu, kako saznajemo, preneo je Žarko Jokanović, koji svakodnevno, uz Jovankine sestre Nadu i Zoru, obilazi Brozovu udovicu.

O ovom pitanju vrlo brzo će razgovarati članovi Dačićevog kabineta.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic, Tanjug, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    26. septembar 2013 | 14:56

    Sta ima tu da bude dramaticno, ujedno to su Stare vijesti, a drugo: Svi smo osudjeni na smrt, fazon je samo ko ce kako umrijeti.

  • Tasko

    26. septembar 2013 | 14:47

    Licanka se ne predaje.zelim joj brz oporavak

  • Vlajko

    26. septembar 2013 | 15:16

    Ma boli me...koliko je ljudi njen valter pobio srba..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA