Droga "krokodil" proždire i Amerikance (VIDEO)

U Americi zabeleženi prvi slučajevi zavisnika od "kućnog heroina" koje je ova droga unakazila. Lekari kažu da im je meso visilo sa tela i da su im se videle kosti

  • 26

Zloglasna droga "krokodil" stigla je u Ameriku. Lekari su prijavili prve slučajeve raspadanja tkiva koje izaziva "kućni heroin" koji se jeftino proizvodi kod kuće od sastojaka koji se prodaju u svakoj drogeriji.

Krokodil deluje slično kao heroin, ali izaziva raspadanje tkiva iznutra ka spolja, prosto "jede ljudsko meso". Droga je prozvana "krokodil" zato što je jedan od prvih simptoma ljuspanje kože  pa zavisnici  počinju da liče na ovog reptila.

Prvi slučajevi prijavljeni su u Arizoni a policija strahuje da je epidemija Krokodila već zahvatila tu saveznu državu.

"Krokodil" se pojavio prvo u Rusiji, kao lako dostupna droga jer je tri puta jeftinija od heroina. Američki Centar za kontrolu otrova primili su dva pacijenta gotovo unakažena, meso im je visilo s tela, videle su im se kosti, a koža je bila ko u krokodila. Često dolazi do poremećaja govora i oštećenja mozga.

Od stalne upotrebe ove droge  pucaju krvni sudovi, koža pozeleni i počne se ljušti i nastaje gangrena, a  meso truli.

U Rusiji je od ove droge unakazilo 2,5 miliona zavisnika. Ko se navuče na "kućni heroin" sigurno umire za  2-3 godine u strašnim mukama.

Medicinski naziv "krokodila" je desomorfin. Meša se od kodeina, benzina, razređivača, solne kiseline, joda i crvenog fosfora. U Rusiji ga navodno koristi više od tri milona narkomana.

(Telegraf,rs / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA