Dačić preti prekidom pregovora zbog zabrane posete KiM

Dačić je 4. oktobra trebalo da u Štrpcima prisustvuje početku izborne kampanje za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji zakazane za 3. novembar

  • 8

Premijer Srbije Ivica Dačić prekinuće učešće u pregovorima s Prištinom ukoliko se ne promeni odluka vlade u Prištini o zabrani dolaska srpskih zvaničnika na Kosovo, saznaje Tanjug.

Vlada Kosova odbila je da dozvoli premijeru Srbije Ivici Dačiću da poseti opštinu Štrpce na jugu Kosova i Metohije.

Dačić je 4. oktobra trebalo da u Štrpcima prisustvuje početku izborne kampanje za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji zakazane za 3. novembar. Sa njim je u Štrpce trebalo da ide i ministar bez portfelja zadužen za KIM Aleksandar Vulin. Poseta je trebalo da podstakne Srbe da u što većem broju izađu na te izbore.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da čeka da se ta informacija zvanično saopšti i zato ne želi da, kako je rekao, "hipotetičku informaciju" komentariše.

On je naveo da je, ako je Priština zaista donela tako neracionalnu odluku, to loše. Marko Đurić je rekao da će se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić aktivno uključiti u kampanju da pozove Srbe da u što većem broju izađu na lokalne kosovske izbore, ali je izbegao da odgovori na pitanje da li to podrazumeva i Nikolićev odlazak na Kosovo.

Zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči izjavio je da od sutra, kada počinje kampanja za lokalne izbore na Kosovu, nijednom zvaničniku Srbije neće biti dozvoljen dolazak na Kosovo do kraja kampanje.

Zabrana dolaska zvaničnika Srbije na Kosovo trajaće do 1. novembra, kada se kampanja završava, rekao je Kuči Tanjugu.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tamo neki

    2. oktobar 2013 | 17:36

    Sto je trazio to je i dobio. Kako rece, rodjen je na KiM, nek se zapita zasto ne moze u sopstvenoj zemlji da ode tamo odakle je. Po meni to je krsinje ljudskog prava o slobodi i kretanju. " Gde ste sada sada belosvetske diplomate"!

  • Goran

    2. oktobar 2013 | 17:35

    Ha tako i treba nek vas kara.. albanci ! Još malo pa ni u manastire srpske nećemo moci

  • Pera kladovo

    2. oktobar 2013 | 20:02

    I Vi kažete da je Kosovo Srpsko...!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA