VESNA ĐUKELIĆ: Nije bilo sticanja lične koristi u Ansamblu "Kolo"

- Ako se i grešilo, dozvolimo da se o tome izjasne nadležni organi - poručila knjigovođa Vesna Đukelić povodom informacije o pokretanju prekršajnog postupka protiv rukovodstva ansambla

  • 0

Nesporno je da je budžetska inspekcija Ministarstva finansija vršila kontrolu poslovanja Ansambla "Kolo", ali on, kao indirektni korisnik budžetskih sredstava, ne nastupa kao jedinka, već je karika u lancu, poručila je knjigovođa Vesna Đukelić povodom informacije o pokretanju prekršajnog postupka protiv rukovodstva tog ansambla.

- Osnov za planove budžeta, koji se u tekućoj godini prave za narednu, jeste uputstvo koje preko resornog ministarstva, ustanove dobijaju od Ministarstva finansija Republike Srbije. S obzirom na tu činjenicu, jasno je da Ansambl "Kolo" mora da se pridržava tih uputstava, kako bi mu bila odobrena sredstva na određenim pozicijama. Sredstva iz budžeta ne mogu biti doznačena na račun ustanove, ukoliko prilikom pokretanja javne nabavke ne dostavi kompletnu dokumentaciju Ministarstvu kulture, što smo svaki put uredno činili - navela je Vesna Đukelić u saopštenju.

Zapisnik budžetske inspekcije, dodaje ona, objavljen je na zvaničnom sajtu Ministarstva finansija, a obuhvata period od 2008. do 2010. godine.

Kada je reč o turneji Japan-Kina, Vesna Đukelić tvrdi da nije istina da je zaposlenima Ansambla pre i tokom turneje isplaćeno nešto više od polovine od ugovorenih osam miliona jena.

- Budite uvereni u to da su budžetski inspektori u toku kontrole utvrdili da je ugovoreni iznos dnevnica delimično isplaćen, sigurno ne bi podneli samo prekršajne prijave. Ako se i grešilo, dozvolimo da se o tome izjasne nadležni organi. Ono što je sigurno, a to se vidi i iz zapisnika inspekcije, nije učinjeno ništa u cilju sticanja lične koristi odgovornih ili drugih lica - navodi ona.

Vesna Đukelić tvrdi da su predstavnici "Kola" tokom gostovanja držali seminare i radionice, koji su bili predmet Ugovora, a koji je dat na uvid inspektorima.

Ona smatra da negativna medijska kampanja usmerena na Ansambl "Kolo" i bivšeg v. d. direktora traje već dve godine. Vesna Đukelić tvrdi da je reč o ličnom obračunu i podseća da je ovaj ansambl u 2012. godini imao 87 nastupa u zemlji i inostranstvu, dok je do današnjeg dana u 2013. realizovano 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA