Vučić: Država je pred bankrotom, Er Srbija će biti bolja od Lufthanze!

Vučić je izjavio da je država pred bankrotom u pravom smislu reči i najavio da će mere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke

  • 19

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi avion nove kompanije "Er Srbije" stići 26. oktobra, kao i da će leteti ka Abu Dabiju.

Vučić je u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva rekao da će usluga i enterijer u novim avionima biti bolji nego u avionima "Lufthanze".

- "Er Srbija" će uzeti poslove mnogim svetskim aviokompanijama, pa i nemačkim i biće najjača kompanija u regionu - rekao je on.

Prvi potpredsednik Vlade dodao je da će cena povratne karte do Praga biti 109 evra, a do Bukurešta 100 evra. On je podsetio da je JAT godinama građane koštao 40 do 50 milona evra godišnje, a da će to sada biti profitabilna firma i lider u regionu.

Vučić je ukazao i na dva velika posla sa "Mubadalom", prvo izgradnje istraživačkog centra a zatim i fabrike čipova, kao i fabrike avio-delova koje će snabdevati "Er Bas" i "Boing", ističući da bi realizacija samo jednog od ta dva projekta bila velika stvar za Srbiju.

Prema njegovim rečima, ti poslovi kao i dolazak "Boša" koji je okarakterisao kao najmoćniju nemačku firmu i "Mercedesa", jesu snažna poruka da možemo napraviti velike rezultate.

Prvi potpredsednik je podsetio i da stižu prvih 100 miliona evra od investitora iz UAE za navodnjavanje sa niskom kamatom, a na rok od 25 godina. Problem je, rekao je Vučić, što Srbija nema projekte koje može da ponudi.

Vučić je, odgovarajući na opasku voditelja emisije "Stav Srbije" da se govori o utisku da se samo priča, a da nema rezultata, rekao da se ne mogu velike firme dovesti za 15 dana, da se radi najbolje što se može i što je moguće brže pa je tako sa "Etihadom" posao završen za 10 meseci.

Vučić je izjavio da je država pred bankrotom u pravom smislu reči i najavio da će mere za ekonomski oporavak biti teške, a ne populističke.

- Kapitalizam znači da nije posao države da nalazi posao, nego da to ne onemogući onom ko može da nađe posao. Nećemo nikome nista da mažemo na hleb, to je stvar svakoga pojedinačno, a naše je da ne ukidamo mogućnost da hleb i džem dohvate na polici - rekao je Vučić na TV Prva.

Govoreći konkretno o merama koje će Vlada da sprovede, on je naveo da će morati da budu smanjene subvencije, kao i da će napraviti uštede u MUP-u ili Ministarstvu odbrane. Vučić je najavio da će biti razmotreno uvođenje solidarnog poreza.

- Moramo da smanjimo plate u javnom sektoru, a vidćemo na koji način ćemo to tehnički da uradimo. Penzije nećemo dirati - naveo je on.

Vučić je rekao da u Srbiji ne postoji odgovornost prema zemlji, državi i narodu.

- Ne, postoji samo 'da ne radim ništa i ne diraj mi u stečena prava' - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alas

    6. oktobar 2013 | 15:36

    Vucicu,nisi vise opozicija!Kad ce nam biti bolje?Ako nisi sposoban da vodis drzavu,podnesi ostavku!Samo kukas!

  • Rankovic

    6. oktobar 2013 | 15:04

    ajde za pohvalu je sto si ovaj put iskren...sad ucini da tajkuni bakrotiraju, a drzava ozivi, zazivi.

  • стрептомицин

    6. oktobar 2013 | 15:22

    Све сте покрали, наравно да је пред бснкротом. Народ више пара нема, а лопуже су са вама у симбиози. Када би било воље, само од лопова или тзв "контроверзних бизнисмена" би могло да се допуни буџет са пар милијарди еврића. Једноставо одузимањем имовине и средстава без доказа о пореклу и опорезивањем по правој стопи. Није потребно да за бедну сићу просите код смрдљивих арапа и спонзора муслиманског тероризма. А изјаве о авио компанији су смешне или у најмању руку неозбиљне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA