ZBOG DIPLOMATSKOG INCIDENTA: Putin zahteva izvinjenje Holandije

Policija je upala u stan savetnika u ambasadi Rusije u Hagu Dmitrija Borodina jer su navodno komšije prijavile da se neko loše ponaša prema deci u tom stanu, a potom ga privela zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Holandiji

  • 10

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je danas od Holandije da se izvini zato što je u Hagu jedan ruski diplomata iz ruske ambasade priveden u policiju na ispitivanje.

- Ovo je teško kršenje Bečke konvencije - rekao je Putin u Indoneziji gde učestvuje na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (Apec).

- Čekamo objašnjenje i izvinjenje, kao i kažnjavanje odgovornih - prenela je Putinovu izjavu agencija RIA Novosti.

Kako su ranije javile agencije, policija je upala u stan savetnika u ambasadi Rusije u Hagu Dmitrija Borodina jer su navodno komšije prijavile da se neko loše ponaša prema deci u tom stanu, a potom ga privela zbog čega je rusko Ministarstvo spoljnih poslova uputilo oštar protest Holandiji. Borodin je agenciji Itar-Tas s rekao da su ljudi u policijskim unifromama ušli u njegov stan u Hagu u noći između subote i nedelje i da se nisu legitimisali.

Policajci su rekli da su komšije navodno prijavile da se neko loše ponašao prema deci u Borodinovom stanu. Borodin, koji ima četvorogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, dodao je da je policajce obavestio o svom diplomatskom statusu i pokušao da ih spreči da upadnu u stan. Oni su ga, međutim, gurnuli na pod i stavili mu lisice na ruke. Borodin je naveo da su ga policajci udarili u glavu i da su ga odveli u policijsku stanicu, odakle ga je izbavio diplomata ruske ambasade.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da je povodom ovog incidenta uputilo oštar protest Holandiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORAN

    8. oktobar 2013 | 12:34

    Kako je fin ovaj cika Vladimir...,a kada je hapsio Kasparova pre 5god greskom nije se izvinjavao...

  • Atom

    8. oktobar 2013 | 17:01

    Gde je srdan sto komentirase da amerika e kriva glupak sa vase budalestine amer e kriva a ncnc

  • Правда

    8. oktobar 2013 | 13:49

    А сад мало завртања гаса да увену лале...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA