Jedan dan u životu Kju Kluks Klana (FOTO)

Bivši američki marinac Entoni Karen napravio je foto-reportažu o ozloglašenoj organizaciji. On je zadobio njihovo poverenje i slikao je rituale KKK-a. Za članove klana Karen je rekao da su "potpuno normalni ljudi" i da on tokom snimanja nije imao nikakvih neprijatnosti

  • 4

Američki fotograf Entoni Karen napravio je reportažu o ozloglašenoj organizaciji Kju Kluks Klan. Karen je zadobio poverenje članova KKK-a i u Arkanzasu je tokom jednog vikenda usnimio njihove rituale.

Prema rečima fotografa iz Njujorka, koji je nekada bio marinac, članovi KKK-a "deluju normalno".

- Uprkos njihovoj ideologiji, većina ljudi koje sam sreo ne razlikuje se od mojih komšija. Žive normalnim životom. Da ne znate da su članovi KKK-a, ne biste posumnjali da su pripadnici te organizacije. Među njima ima bogatih, siromašnih, inteligentnih, glupih. Kao i svuda ostalo - priča Keren.

- Proveo sam dosta vremena s njima. Slušao sam šta mi pričaju i svakog od njih sam tretirao kao pojedinca. Ne moramo da delimo iste stavove, ali kad god sam u nečijem društvu, osećam potrebu da posmatram ljude, a ne da im sudim - kaže bivši marinac.

- Iako su na glasu kao nasilna i rasistička organizacija, ja nisam imao negativnih iskustava. Pred kraj snimanja iznervirali su me pijani skinsi koji su se pojavili na jednom okupljanju - izjavio je Karen.

Inače, broj pripadnika KKK-a poslednjih godina se drastično smanjuje. Pretpostavlja se da ih danas ima između 5.000 i 8.000. Svoj vrhunac organizacija je dostigla dvadesetih godina prošlog veka, kada su imali čak šest miliona pristalica.

Kompletnu galeriju fotografija možete pogledati OVDE.

 (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA