MMF spreman da podrži Srbiju aranžmanom

- Ukoliko žele savet, možemo im dati savet, a ukoliko žele finansijski aranžman, možemo zajedno raditi na tome - kaže predstavnik MMF-a za centralnu i istočnu Evropu Džejms Roaf

  • 1

Međunarodni monetarni fond (MMF) je spreman da podrži Srbiju putem finansijskog aranžmana i konsultacija, kako bi joj pomogao u smanjenju duga na srednji rok, izjavio je danas predstavnik MMF-a za centralnu i istočnu Evropu, Džejms Roaf.

- Spremni smo da podržimo srpske vlasti na način koji njima bude odgovarao. Ukoliko žele savet, možemo im dati savet, a ukoliko žele finansijski aranžman, možemo zajedno raditi na tome - izjavio je Roaf za Rojters.

Prema njegovim rečima, ekonomski rast u regionu bi naredne godine trebalo da bude veći, ali su i dalje prisutni značajni rizici, uključujući i one koji proističu iz smanjenja zaduženosti banaka u Zapadnoj Evropi.

- Procenjujemo da će gotovo sve zemlje u regionu ostvariti veći rast naredne godine, zahvaljujući oporavku u zapadnoj Evropi - zaključio je Roaf.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, prilikom predstavljanja paketa ekonomskih mera na sednici vlade, da će te mere podržati Međunarodni moneterni fond.

- Zahvaljući njima i odgovornosti koju je Vlada Srbije pokazala spemnošću da te mere sprovede, MMF je ponudio Srbiji ono što se zemljama poput naše ne nudi - podršku pod najpovoljnijim finansijskim uslovima - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA