ORIGINALNO: Kako je knez Miloš rešavao probleme sa seksualnim slobodama 1832. (FOTO)

"Rešenjem Suda naroda srpskog" knez Miloš osuđuje Ružicu Nenadić zbog bludnjičenja sa svojim sinovcem Markom Jelenićem, s kojim je i dete dobila. Oni su osuđeni na po 50 udaraca kamdžijom i štapom

  • 19

Da su seksualne slobode uvek bile "vruća tema" u Srbiji govori i dokument iz 1832. godine do kojeg je došao Telegraf. Njega je pisao Vuk Stefanović Kadažić, a potpisao knez Miloš Obrenović u kojem se kažnjava Ružica Nenadić zbog bludnjičenja sa svojim sinovcem Markom Jelenićem!

"Rešenjem Suda naroda srpskog" knez Miloš osuđuje ovu ženu s kojim je i dete dobila. Oni su, kako se navodi u ovom rešenju, osuđeni na po 50 udaraca kamdžijom i štapom, kao i novčano u visini od 200 groša.

"Neka se, dakle, jebu kao što su počeli, mi se u jebačinu ne mešamo i na put joj ne stajemo, već se radujemo što su oni koji su nas hteli popraviti od nas postali gori", navodi se u obrazloženju ove odluke.

Zanimljivo je da je presudu lično napisao Vuk Stefanović Karadžić, a izdikrirao je knez Miloš Obrenović.

Za Telegraf su autentičnost ovog dokumenta potvrdili u istorijskom arhivu u Kragujevcu. Kako kažu, ovde je reč o prepisu s originala koji je Vuk Karadžić napisao rukom, ali je originalni papir dosta oštećen, pa se morao prekucati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    9. oktobar 2013 | 20:29

    Mi se u jebačinu ne mešamo

  • ig

    9. oktobar 2013 | 20:37

    E ovo je srpski govor, a ne ovo sada te seksualni cin, te ovo te ono. Stvari treba nazivati njihovim imenima.

  • Kragujevac prestonica

    9. oktobar 2013 | 20:29

    A ovo sam video prababa mi je bila na dvoru kod Obrenovica.Bio sam u konaku i video ta pisma preporucio bih vam i objavite Teslino pismo povodom streljanja djaka koje se nalazi u muzeju 21 oktobar.Mnogo lepo pismo sto je dokaz da je Tesla Srbin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA