SNOUDEN UPOZORAVA: Sve nas gleda svevideće oko (VIDEO)

- Ako ne možemo da razumemo politiku i programe svoje vlade, ne možemo ni da odobravamo njene promene - rekao je Snouden u jednom od kratkih video klipova postavljenom noćas na sajtu Vikiliksa

  • 7

Bivši službenik američke Agencije za nacionalnu bezbednost Edvard Snouden upozorio je danas, u prvom video snimku od kada mu je Rusija pružila azil, na opasnost koji špijuniranje predstavlja za demokratiju.

- Ako ne možemo da razumemo politiku i programe svoje vlade, ne možemo ni da odobravamo njene promene - rekao je Snouden u jednom od kratkih video klipova postavljenom noćas na sajtu Vikiliksa.

Snouden je snimio ovaj video u sredu, kada se sastao s četvoricom penzionisanih agenata američke obaveštajne službe i grupom aktivista, koji se zalažu za promovisanje etičkih vrednosti u toj profesiji.

Snouden je ponovio da je nadzor koji vrši Agencija za nacionalnu bezbednost veoma opasan i dodao da je neselektivno prisluškivanje daleko više zastupljeno od legitimnih programa.

- To je vrsta masovnog nadzora koji celu populaciju stavlja u domet svevidećeg oka, čak i kada to nije potrebno - rekao je Snouden.

- Ljudi širom sveta shvataju da nas ovakvi programi ne čine bezbednijima, da štete našoj ekonomiji i našoj zemlji, da nam ograničavaju slobodu govora i slobodu da mislimo, živimo, budemo kreativni i imamo veze kakve želimo - naglasio je on.

Na večeri sa Snoudenom, bivši analitičar Centralne obaveštajne agencije (CIA) Rej Mekgavern uručio je Snoudenu simboličnu nagradu - svećnjak, preneo je Frans pres.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zandarm

    12. oktobar 2013 | 18:09

    Posten covek, koji je video cime se njegova zemlja sluzi kako bi imala sapu nad celim svetom

  • Sqkix

    12. oktobar 2013 | 19:55

    KILLUMINATI

  • Bravo

    13. oktobar 2013 | 02:36

    Ovaj covek ima muda. Prate nas mnogo vise nego sto mislimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA