MOSKVA: U raciji privedeno 1.600 imigranata (FOTO)

Posle nereda koji su zahvatili južno predgrađe nakon ubistva Moskovljanina,policija je privela više od 1.600 imigranta u Moskvi

  • 4

Policija je privela više od 1.600 imigranta u Moskvi posle nereda koje je zahvatilo južno predgrađe nakon ubistva Moskovljanina, za koje je okrivljen muškarac iz kavkaskog regiona.

Ruska policija ih je privela, izvestili su lokalni mediji, pošto se veliki protest dan ranije pretvorio u najteže etničke nerede u Moskvi u poslednje tri godine, prenela je agencija Rojters.

Vlasti su pojačale policijske patrole u prestonici, pošto se oko 200 stanovnika Moskve okupilo večeras u Birijuljovu da bi pozvalo policiju na veću kontrolu radnih imigranata, drugog dana protesta zbog smrti etničkog Rusa, 25-godišnjeg Jegora Šerbakova.

Policija je ranije danas saopštila da je sprovela "preventivne racije" u skladištu povrća kojim upravljaju doseljenici sa Kavkaza, a koje je juče bilo meta napada demonstranata koji su protestovali zbog ubista jednog Moskovljanina u reonu Zapadno Birijuljovo.

Policija je, takođe, saopštila da je tokom provera u skladištu povrća našla i automobil u kome je bilo nekoliko miliona rubalja kao i 3 traumatska pištolja, dva noža i bejzbol palica. Demonstranti su sinoć najpre upali u jedan tržni centar i razbijali izloge, a zatim su napali skladište povrća kojim upravljaju doseljenici sa Kavkaza, uz uzvike "Rusija Rusima!" i "Bela moć!", piše Bi-Bi-Si (BBC).

Načelnik moskovske policije Anatolij Jakunjin za nemire je okrivio "ekstremiste", od kojih su mnogi, kako je rekao, bili pijani, a očevici su ranije istakli da su mnogi koji su učestvovali u nasilju pripadnici radikalnih nacionalističkih grupa i fudbalskih klubova .

Rus Jegor Šerbakov (25) ubijen je u četvrtak nakon što je pokušao da zaštiti od uvreda devojku koju je pratio kući.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bfc

    15. oktobar 2013 | 07:57

    Kako to lrpo rusi sroče a naši još bolje prevedu. Kod nas bi to bilo odma ekstr e mi,nacionalisti, ubice... Kako u rusiji novinari brane i štite svoj narod, zapitajte se vi novinari.

  • ЂУЈИЋ МОМЧИЛО

    15. oktobar 2013 | 12:00

    ИМПЕРИЈА!

  • Buket

    15. oktobar 2013 | 11:07

    Bfc,nemoj da dajes verdikti o kojima nisi informisan! Ovde se nezna ko pije a ko placa(Moskva).I niko nezna da li je to politicka ideja borbe za vlast i reiderstvo i ko je krivac za pocinjeno delo. Ovde je borba za razvaljivanje Ruske Federacije. I narod nimalo nije zasticen,ko ima para taj i zakazuje muziku i dirizira obsestvom.I nije nimalo bolje nego kod nas,to je samo varka i obman putem SMI za ljude sa niskim nivoom obrazovanja)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA