Miškovićeva odbrana predlaže dokaze

Na pripremnom ročištu u Specijalnom sudu tužilaštvo je obrazložilo svoje dokazne predloge i u toku je predlaganje dokaza odbrane vlasnika "Delta holdinga"

  • 3

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je, iza zatvorenih vrata, nastavljeno pripremno ročište u procesu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Na ročištu je tužilaštvo obrazložilo svoje dokazne predloge i u toku je predlaganje dokaza odbrane Miškovića, rekao je jedan od branilaca optuženih Krsto Bobot, u pauzi zasedanja suda.

Advokat ne veruje da će pripremno ročište danas biti završeno, jer još deset optuženih, posle Miškovića, mora da predloži sudu dokaze za svoju odbranu. Nakon završetka današnjeg ročišta, sud će zakazati novi termin za nastavak pripremnog ročišta, sa kojeg će, takođe, biti isključena javnost.

Pripremno ročiste u ovom procesu počelo je juče, a osim Miroslava Miškovića, na optuženičkoj klupi je i njegov sin Marko, vlasnik kompanije "Nibens" Milo Ðurašković i još osam optuženih. Oni se terete da su oštetili putarska preduzeća za oko 30 miliona evra.

Vlasnik "Delta holdinga" brani se sa slobode pošto je položio jemstvo od 12 miliona evra, kao i njegov sin, kome kućni pritvor prošle sedmice zamenjen jemstvom od 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je još samo Ðurašković, dok se ostali brane sa slobode.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    15. oktobar 2013 | 13:58

    Uzmite mu sve pare a čoveka pustite, iskoristio je sistem koji je za to bio i napravljen, dok na klupi ne bude srpski 'sanader' koji je taj sistem dozvolio ovo je samo mazanje očiju. Kod nas niko nizašta ne odgovara, činjenica,...

  • Metju

    15. oktobar 2013 | 17:11

    Ma strpajte ga opet u ćuzu da narod lakše proguta izbore na Kosovu i ekonomsku propast.

  • S

    15. oktobar 2013 | 13:02

    Imase mozese tako ti je to kad neko ima milione

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA