LJIG: Građani živim zidom odbranili Reu, devojčica ipak ostaje u Srbiji!

Otac devojčice Robert Matijević nije uspeo da uđe u zgradu Centra za socijalni rad, niti je devojčicu u 12 sati, kada je bila zakazana predaja Ree, dovela njena majka, pa je izvršenje sudske presude, po kojoj devojčica mora da bude predata ocu, odloženo do daljeg

  • 13

Oko 300 građana Ljiga i okolnih opština sprečili su da trogodišnja devojčica Rea bude predata svom ocu Robertu Matijeviću iz Hrvatske.

Oni su prvo organizovali protest, a onda su oko zgrade Centra za socijalni rad svojim telima napravili živi štit i nisu dozvolili ocu devojčice da uđe u zgradu. Rea i njena majka Nataša se trenutno nalaze na „sigurnoj lokaciji", a sudska odluka po kojoj je devojčica trebalo da bude predata ocu odložena je do daljeg.

Otac devojčice Robert Matijević, koji je u Ljig stigao u pratnji advokata, a u ruci je držao plišanu igračku, posle nekoliko sati je napustio Ljig i nije želeo da daje izjave.

- Kome Nataša da vrati dete? Zar tom čoveku koji ju je maltretirao i zbog koga je završila u Sigurnoj kući? Jadna je ova naša Srbija! Otac devojčice ne zna ni kako ona izgleda, video ju je tri puta u životu i sada želi samo da se sveti Nataši, sa kojom vodi brakorazvodnu parnicu - kažu žitelji Ljiga, koji su ogorčeni zbog sudske odluke po kojoj Rea mora da bude vraćena ocu.

Revoltirani žitelji pored živog zida koji su napravili oko oba ulaza u zgradu Centra za socijalni rad, nameravali su da blokiraju i Ibarsku magistralu, ali ih je u tome sprečila policija.

- Nismo dozvolili Robertu da uđe u zgradu Centra za socijalni rad, jer bi u tom slučaju, automatski, za Natašom bila raspisana poternica. Ovako, rečeno nam je da se sada čeka novo rešenje suda i da je izvršenje sudske odluke odloženo do daljeg - kažu meštani koji su se okupili ispred Centra za socijalni rad.

Sudovi u Valjevu i Ljigu doneli su odluku da Nataša Matijević (32), zbog povrede Haške konvencije, vrati u Zagreb trogodišnju ćerku svom suprugu i ocu deteta Robertu Matijeviću, od koga je pre tri godine pobegla, pošto ju je zlostavljao.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-PFC

    16. oktobar 2013 | 15:53

    Bravo ljudi,svaka vama cast!

  • Mici

    16. oktobar 2013 | 16:20

    Ma da i ne treba da daju dete, a trebali bi proveriti sudiju koji bi vratio dete ocu nasilniku....koliko je odluka sudije kostala?

  • Twit

    16. oktobar 2013 | 16:28

    Da je Srbin otiso u hrvatsku kao sto je on doso u Srbiju pred masu sveta, taj bi se Srbin iz hrvatske vratio mrtva, a samim tim i hladan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA