Bačena bomba na kuću srpskog političara u Kosovskoj Mitrovici

Nepoznate osobe bacile su eksplozivnu napravu na kuću Ninoslava Đerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska". On je u to vreme bio u kući sa suprugom i ćerkom, na sreću niko nije povređen

  • 1

U severnom delu Kosovske Mitrovice nešto posle ponoći nepoznate osobe su bacile eksplozivnu napravu, najverovatnije ručnu bombu, na terasu stana Ninoslava Ðerića, kandidata za odbornika Građanske inicijative "Srpska", a Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila taj napad.

Regionalni šef operative Kosovske policije za sever Kosova Željko Bojić je potvrdio za Telegraf da nije bilo povređenih i da su u trenutku eksplozije u stanu bili Ninoslav sa suprugom i ćerkom.

- Posle obavljenog uviđaja, utvrđeno je da bačena ručna bomba M 75 na terasu stana koji se nalazi na drugom spratu u ulici Tanaska Rajića u severnom delu Kosovske Mitrovice - rekao je Bojić.

Ovo je u poslednja 24 sata druga eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, nakon što se juče rano ujutru u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila eksplozija u kojoj nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Kosovska Mitrovica najoštrije osuđuje bombaški napad na porodicu kandidata za odbornika Ninoslava Đerića .

- Ovaj poslednji u nizu kukavičkih napada gde su meta ne samo kandidati za odbornike već i članovi njihovih porodica pokazuje koliko je bezbednosna situacija opasna i preti da izmakne kontroli – navedeno je u saopštenju Informativne službe GI Srpska.

U saopštenju se dalje dodaje da "ukoliko međunarodne misije odgovorne za očuvanje mira i bezbednosti ne preduzmu hitne mere na pronalaženju i kažnjavanju počinilaca smatraćemo ih odgovornim za destabilizaciju stanja i ugrožavanje uslova za održavanje fer i demokratskih izbora".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije takođe je najoštrije osudila napad na stan Ninoslava Ðerića.

- Ovo je još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda, koji bi trebalo da osujeti Srbe da izađu na predstojeće lokalne izbore u pokrajini i da na tim izborima pobede - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM, koja ocenjuje da je u pitanju "još jedna gruba provokacija koja se dogodila za manje od 24 časa u severnom delu Kosovske Mitrovice".

Kancelarija za KiM još ističe da će "samo pobeda na izborima 3. novembra dovesti do osnivanja Zajednice srpskih opština, preko koje će srpski narod odlučivati o svojoj sudbini i sudbini svoje dece".

Kancelarija u saopštenju zahteva da nadležni organi veoma ozbiljno shvate ovaj i sve dosadašnje napade, kao i posledice koje ovakvi zločini mogu izazvati.

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju traži da se koliko danas, počinioci ovog napada pronađu i zatvore. Takođe, poručujemo da ćemo nastaviti da ulažemo napore da se život u pokrajini normalizuje i da se stvore uslovi za mir i bezbednost celokupnog stanovništva na Kosovu i Metohiji - dodaje se u saopštenju.

(S. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    19. oktobar 2013 | 09:54

    Пропагандне активности власти Србије, које оваквим подметањима желе да проради српски "инат" зато што им неко брани да изађу на изборе и "победе". Том "победом" признаје се бриселска издаја и легитимише косовска власт на целокупној територији Космета и гасе све српске институције. После овакве "победе" остаје само чланство у УН као завршни акт овог "де факто" признања. Утврдиће се кад-тад да је виновник овог акта оперативац власти, или врло близак са њима који наравно "застрашује" кандидата Београда за "победу" која значи потпуно одрицање од Космета зарад уцена (немачка)и празних обећања (брисел).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA