Keljmendi donirao novac za gradnju džamije

Vođa jedne od najopasnijih kriminalnih grupa na Balkanu dao je oko 50.000 evra za gradnju džamije u okolini Sarajeva

  • 10

Naser Keljmendi, za koga se sumnja da je vođa jedne od najopasnijih kriminalnih grupa na Balkanu, donirao je veliku svotu novca za gradnju džamije u Bosni i Hercegovini, a donacijama su se istakli i drugi osuđeni kriminalci, objavio je sarajevski Centar za istraživačko novinarstvo (CIN).

Istražujući povezanost poznatih kriminalaca s verskim zajednicama, CIN je dobio potvrdu da je Keljmendi, koji je trenutno u pritvoru u Prištini, donirao oko 50.000 evra za gradnju džamije u okolini Sarajeva.

Među osobama koje su pomogle gradnju verskih objekata u BiH je i Tasim Kučević, koji je zbog niza teških krivičnih dela osuđen na 14 godina zatvora, navodi CIN, a prenose mediji u BiH.

Informaciju o donaciji potvrdio je Esad Hasanović, zamenik direktora građevinske firme Rasno-Meka kompani iz Sarajeva, koja je gradila džamiju u naselju Ilidža.

- Keljmendi je bio jedan od najvećih donatora - rekao je Hasanović.

CIN podseća da je u vreme doniranja novca za džamiju Keljmendi uveliko bio pod istragom za ubistva, a njegovi sinovi su se sumnjičili za oružane obračune i nasilničko ponašanje.

Rijaset Islamske zajednice BiH objasnio je da nema način da proveri imovinu donatora, i da bi za njih bile neprihvatljive sve donacije osobe koja je imovinu stekla na nedopušteni način, poput prodaje narkotika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lud Zbujen

    19. oktobar 2013 | 16:58

    Pa sta tu ima lose zao vam je sto vi niste uzeli svaka cast ko ima da donira za bilo koji sspomenik

  • Boro

    19. oktobar 2013 | 16:54

    Da ih je zaradio na pamet mu nebi pala!

  • Ali-pasha-gusinjski

    19. oktobar 2013 | 16:57

    Svaku Bogomolju treba podrzati i pomoci u izgradnji,narocito svoju. Cestitam na objavljenoj informaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA