SKANDAL U HRVATSKOJ: Milion evra crkvenog novca biskup ostavio sestrama?!

Biskupove sestre su, nezvanično se saznaje, sa tih računa već podigle više od pola novca. Na njima su bili prihodi Eparhije iz državnog proračuna, a protiv sestara je pokrenut sudski spor

  • 8

Križevačka Eparhija podnela je tužbu Opštinskom sudu u Zagrebu protiv pet rođenih sestara preminulog biskupa Slavomira Miklovša jer, tvrde u tužbi, suma od više od milion evra koji su ostali na biskupovim računima posle njegove smrti 2011. nije njegova ostavština nego pripada biskupiji.

Biskupove sestre su, neslužbeno se saznaje, sa tih računa već podigle više od pola novca. Zato je biskupija pokrenula sudski spor i to protiv: Melanije T. iz Novog Sada, Ane H. iz SAD, Amalije H. iz Đurđeva, Natalije K. iz Sombora i Jelene B. iz Kule.

Biskupija je takođe zatražila da se privremenom merom blokiraju navedeni bankovni računi, što je sud i učnio.

- Računi su se vodili na ime biskupa Slavomira Miklovša, a na njima su bili prihodi Eparhije iz državnog proračuna, dakle prihodi na temeljima ugovora Republike Hrvatske sa Svetom stolicom, novac od namenskih donacija iz zemlje i inostranstva za obnovu sakralnih objekata i slično, kao i prihodi Eparhije od obavljanja izdavačke delatnosti- piše između ostalog u tužbi.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    19. oktobar 2013 | 19:10

    Ta crkva je banda neopevana u svakoj zemlji. Ej bre milion evra mako neki tamo levo smetalo i niko ne primeti. Kao i onaj blagajnik kod nasih bradatih bandita. Dok narod nema leba da kede oni koji propagiraju skromnost i odricanje drpaju na sve strane.

  • KRAJISNIK

    19. oktobar 2013 | 21:24

    Perice tako je. A ti smoky imas rupu u mozgu.

  • smoky

    19. oktobar 2013 | 20:09

    Perice ne klepeci kad neznas koliko rupa imas na sebi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA