18

Skupili 400.000 evra za ugrožene Srbe s Balkana (FOTO)

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“, koja deluje u nekoliko država, do sada pomogla preko 350 srpskih porodica širom Balkana

Dopremanje bele tehnike porodici u Krajini
Foto: srbizasrbe.net

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe, od 2005. godine pomogla je preko 350 višečlanih ugroženih porodica Srba širom Balkana, pod sloganom “Deca su naša budućnost”.

U kontinuiranoj humanitarnoj akciji, od osnivanja do sredine oktobra ove godine, sakupili su 400.000 evra, zahvaljujući donatorima i zalaganju članova u ograncima koji postoje u Srbiji, Republici Srpskoj, Švajcarskoj, Austriji i SAD.

Foto: srbizasrbe.net

Foto: srbizasrbe.net

– Do sada smo prikupili neophodna sredstva i obezbedili mnogim porodicama siguran krov nad glavom izgradnjom i dogradnjom desetina kuća. Pored toga, obezbeđena je velika pomoć u vidu frižidera, šporeta, zamrzivača i drugog osnovnog pokućstva, izgrađen je i opremljen veliki broj kupatila, opremljene su dečje sobe novim krevetima, plakarima, stolovima, kompjuterima, igračkama i školskim priborom – kažu u ovoj organizaciji.

Foto: srbizasrbe.net

Foto: srbizasrbe.net

“Srbi za Srbe” obezbedili su pomoć i seoskim porodicama u vidu traktora, plastenika, krava, ovaca i koza kako bi svojim radom stekli mogućnost da svojoj deci pruže pristojan život. U ovoj organizaciji ističu da im je prioritet transparentnost u radu, pa na svom zvaničnom sajtu i društvenim mrežama svakodnevno objavljuje liste donatora kao i uvid u trenutno stanje na svim bankovnim računima.

– Organizacija “Srbi za Srbe” i ubuduće nastavlja da radi na dobrobiti ugroženih srpskih porodica širom Balkana, kako bi neophodna humanitarna pomoć stigla do što većeg broja dece – najavljuju iz ove organizacije.

Foto: srbizasrbe.net

Foto: srbizasrbe.net

(D. K.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Balkan, Humanitarna akcija, Pomoć, Srbi
Popularni komentari
 • K
  Katy

  Zorice, nisam gluplju izjavu čula odavno! Strašno. Žalim te.
  Deca na slici zdrava i srećna :)

 • R
  Rajko

  Svaka cast ovakvoj organizaciji,i ja cu se uclaniti u istu.

 • N
  Ne volim politiku

  Zorica smatra da samo bogati i visoko obrazovani treba da radjaju… Da je sreće da ima više žena kao što je ova sa slike, ne bi nam pretila bela kuga.

foto dana

video dana