Malu Mariju hteli da prodaju na ilegalno usvajanje

Kada je "posao propao", plava devojčica ostavljena je kod romskog para za oko 1.000 evra, piše britanski Telegraf

  • 9

Mala plava devojčica pronađena u raciji zbog ilegalnih aktivnosti u romskim kampovima u Grčkoj prošle nedelje, trebalo da bude prodata na ilegalno usvajanje, ali je ostavljena kod romskog para kada je "posao propao", piše britanski dnevnik Telegraf.

Devojčica poznata po imenu Marija pronađena je kod Kristosa Salisa (39) i Elefterije Dimopoulou (40) u Farsali i romski par je, pre dva dana, pred sudom u Larisi optužen za otmicu dece.

Oni negiraju optužbe i tvrde da je Mariju ostavila njena majka iz Bugarske.

- Usvajanje nije bilo baš legalno, ali bilo je uz saglasnost majke - rekao je Konstantinos Kacavos, jedan od advokata koji zastupaju 39-godišnjeg Roma.

Direktor atinske humanitarne organizacije "Osmeh deteta" Kostas Janopoulos tvrdi da je mesto na kome je Marija "uzeta na čuvanje dobro poznato po trgovini bebama, koje obavljaju Romi iz Rumunije, Bugarske, Grčke i Engleske".

Grčka policija istražuje da li je devojčica trebalo da bude ilegalno usvojena samo nekoliko dana po rođenju, ali je na kraju "jeftino prodata" ili data romskoj porodici", jer se kriminalna mreža za prodaju dece našla na meti policije.

Umesto da dođu do 20.000 evra, koje parovi bez dece, navodno, plaćaju za kupovinu takve dece, Marija je prodata romskom paru za nešto oko 1.000 evra, navode poznavaoci prilika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    23. oktobar 2013 | 10:06

    Za trgovinu ljudima samo dozivotna robija...bez milosti!

  • Boki

    23. oktobar 2013 | 09:25

    Jadno dete, otislo na rasprodaju... Treba pojednostaviti proceduru usvajanja, ali strogo nadzirati par koji ga usvoji. Ako neko zeli da proda dete, to mu dete mora biti oduzeto.

  • Dr_sokrates

    23. oktobar 2013 | 14:21

    Ovde najvise krivim roditelje deteta koji su dobrovoljno dali ili prodali ovo dete. Od otmice ovde nema nista i koliko se da videti dete nije maltretirano niti sexualno zlostavljano od ove romske porodice sto naravno ne opravdava cin kupovine deteta. Jel da je dete oteto to bi bilo prijavljeno policiji i za detetom bi se tragalo i sada kada je nadjeno vraceno roditeljima. Sa obzirom da toga nema dete je dospelo kod ovih ljudi direktno od strane roditelja deteta koje treba vise kazniti nego ovaj par kod koga je dete pronadjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA