NIŠ: Uhapšen žandarm koji je bez razloga pucao u ženu dok je vozila!

Uhapšeni pripadnik Žandarmerije priznao krivično delo, ali se pravdao činjenicom da je bio pijan i da nije znao šta radi. Tokom policijske pretrage provereno je preko pet stotina automobila marke „fijat stilo" kakav je vozio napadač na A.D.

  • 45

Niška kriminalistička policija uhapsila je pripadnika niškog odreda Žandarmerije S. S.(31) zbog sumnje da je 18. oktobra pucao iz pištolja i ranio u rame A. D.(38), saznaje Telegraf.rs.

- Celokupna niška policija je danonoćno radila na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog dela koje je izazvalo veliko uznemirenje javnosti. Identifikovali smo izvršioca, žao nam je što je to jedan od naših kolega ali je ovo dokaza da niko neće biti amnestiran od krivičnog gonjenja ukoliko se ogreši o zakon. Obezbeđeni su svi dokazi, pronađeno je vozilo u kojem je bio osumnjičeni, kao i pištolj iz koja je pucano na našu sugrađanku. S.S. je priznao da je on izvršilac, ali se pravdao činjenicom da je bio pijan i da nije znao šta radi. Međutim, to nije nikakvo opravdanje, a ukoliko se zaista pokajao mogao je da se prijavi i da prizna delo. Odmah smo ga priveli tužilaštvu a protiv njega će biti podneta krivična prijava za pokušaj ubistva – kažu naši sagovornici iz policije.

Tokom policijske pretrage provereno je preko pet stotina automobila marke „fijat stilo" kakav je vozio napadač na A.D.

- Snimak nadzorne kamere sa benzinske pumpe nam je pokazao da se radi „fijatu stilo" sive boje sa troja vrata, ali se nije videla registarska tablica. Međutim, takvo vozilo uopšte nije bilo lako naći s obzirom da ih ima mnogo u Nišu – kaže naš izvor.

S.S. je ispalio hitac na ženu koja je bila u svojoj „tojoti koroli" samo zato što mu se nije sklonila s puta, dok joj se približavao brzinom od preko 150 kilometara na čas. A.D. je ranjena u rame zbog čega je operisana u niškoj bolnici. Nesrećna žena ranjena je dok je išla u prodavnicu da deci kupi večeru.

Niška policija je posle intezivnog operativnog rada rasvetlila slučaj i uhapsila izvršioca. U toku je pretres njegovog stana.

(E. T. / D. K.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA