Partizani na sahrani Jovanke Broz

Sahrana Jovanke Broz zakazana je za subotu u podne, a kovčeg će biti izložen od ujutro ispred Kuće cveća. Posle 11 sati moći će da uđu i svi zainteresovani građani i predstavnici stranih delegacija

  • 10

Kovčeg sa telom Jovanke Broz od subote ujutro, pred sahranu koja je zakazana za podne, biće izložen ispred Kuće cveća, i pored njega će pripadnici Vojske Srbije držati stražu. Ovo je odlučio Organizacioni odbor za sahranu nekadašnje prve dame SFRJ, koji je formirala Vlada.

Ulaz kroz glavnu kapiju nekadašnje Titove zimske bašte, koja se nalazi tik uz Muzej istorije Jugoslavije, na Dedinju, biće prvo otvoren za novinare u 10:30, a potom i za članove Vlade i porodice u 11 sati. Nakon toga, moći će da uđu i svi zainteresovani građani i predstavnici stranih delegacija, objašnjavaju u Odboru.

Tačno u podne, kraj odra će održati posmrtne govore premijer Ivica Dačić, Jovankin sestrić Goran Aleksić i predsednik SUBNOR-a prof. dr Miodrag Zečević. Zatim će, u krugu porodice i predstavnika Vlade, telo prve dame biti uneto u Kuću cveća, gde će biti sam čin ukopa. Kasnije će građanima i stranim delegacijama biti omogućeno da prođu u mimohodu i odaju počast udovici doživotnog jugoslovenskog predsednika. Počasnu stražu kraj groba držaće njeni saborci, borci čuvene Šeste ličke divizije.

U ime porodice, samom činu pokopa prisustvovaće Jovankine sestre Nada i Zora, sa sinovima Goranom i Zoranom, kao i Titovi unuci Zlatica i Joška Broz.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    24. oktobar 2013 | 11:37

    prvo naslov clanka unosi zabunu da ce samo prisustvovati partizani,prisistvovace sav posten svet,osim izdajnika iz drug. svec. rata i njihovih naslednika!"Novi Sad"-da,malo bolje citas,kao sto ne citas,znao bi da troskove sahrane snose clanovi porodice!Od tvojih,mozfa i na sumnjiv nacin,zatadjenih para niko nece uzeti nista!Ostace ti dovoljno za "belo"!

  • Kojot

    24. oktobar 2013 | 00:57

    Ona treba uz pocast ljudi u uniformama sfrj biti sahranjena i partizanskim a ne pod cetnickim grbom da je vi koji ste nam rasturili domovinu sahranjujete kako vi hocete. Nemate ni malo srama ni postovanja... Niste u stanju ni jedan dan ispostovat one koji su vam stvorili sta ste pokupili u svoje dzepove a narod cele jugoslavije je mukom to zaradjivo. Mozda mislite da ste tako ocistili obraz ali niste, jugoslavija i tito smo mi a vi ste prolazne pojave vampira

  • Kojot

    24. oktobar 2013 | 12:34

    @svim idiotima... pre nego lupate prazne milosevica i cetnickih izdajnika potomstva propagande.. OKRENITE SE OKOLO I PO SVIM REPUBLIKAMA TO JE SVE TITI I JOVANKA OSTVARILI ZA 20 GODINA I SA ZEMLJOM SRAVNJENOM OD NEPRIJATELJA NAPRAVILI MALU AMERIKU I VAS IZ OPANAKA U GOSPODU... Svaki da je proklet sto hulji na nase najvece svetce i idol ljubavi, sloge i postenja, na nasu domovinu jer mi smo jugoslavija i tito je mi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA