SAMO JE NEBO GRANICA: Vučić predstavio novi avion Air Serbia! (FOTO)

- Cilj nam je da budemo lider u regionu i da za manje od godinu dana kompanija počne da zarađuje - rekao je vicepremijer prilikom prezentovanja aviona "erbas A 319" nove nacionalne avio-kompanije

  • 16

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor "Air Serbia" Dane Kondić i predsednik i generalni direktor Etihad Airways Džejms Hogan predstavili su prvi avion nove nacionalne avio-kompanije Air Serbia, "erbas A 319" na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla".

- Nadam se da će "Air Serbia" opravdati poverenje koje nam je ukazano - rekao je Dane Kondić.

Direktor "Air Serbia" se zahvalio vicepremijeru Vučiću na podršci.

- Podrška nam jako znači. Trudim se i da učim srpski, gospodin Vučić mi je rekao da moram što bolje da savladam jezik - kazao je Kondić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije izjavio je da će avion biti ponos svih građana.

- Pokazaćemo svima da možemo da napravimo uspešan menadžment i kompaniju. Cilj nam je da budemo lider u regionu i mislimo da nam nema ravnih. "Air Serbia" pokazuje da Srbija može da bude moderna zemlja i uspešnija od svih u regionu - smatra Vučić.

On je dodao da očekuje da za manje od godinu dana kompanija počne da zarađuje.

- Zamolio bih da hrana bude srpska, vino ono najbolje iz Srbije, a osmeh osoblja onaj naš, najlepši - rekao je Vučić.

Reč je o avionu "erbas A319" i to je prvi avion nove nacionalne avio-kompanije "Air Serbia" koji je iznajmljen za njene potrebe. Na njemu piše "Air Serbia" i bele je boje, sa dodatim plavim i crvenim detaljima.Vizuelni izged aviona je takav da je na repu predstavljen stilizovan grb srednjovekovne Srbije sa dvoglavim belim orlom.

Vicepremijer Vučić je početkom oktobra, nakon sastanka sa generalnim direktorom kompanije Mubadala, Kaludnom Kalifom el Mubarakom, i članovima delegacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavio prvi promotivni let na liniji Beograd - Abu Dabi za 26. oktobar.

Sporazum o strateškom partnerstvu Jata i Etihada iz UAE potpisan je 1. avgusta ove godine, prema kojem je ta kompanija vlasnik 49 odsto, a Srbija 51 odsto udela u novoj kompaniji Air Serbia. Etihad je sa Vladom potpisao petogodišnji ugovor o upravljanju srpskom avio-kompanijom.

Podsetimo Air Serbia je otvorila svoju prvu poslovnicu u Beogradu, u prostoru nekadašnje poznate Jatove poslovnice kod Crkve Svetog Marka, a njenom otvaranju, pored generalnog direktora, prisustvovao je i ministar privrede Saša Radulović.

(N. S. / D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    25. oktobar 2013 | 14:37

    Neka je sa srecom ! ! !

  • Pera Mesar

    25. oktobar 2013 | 14:31

    Kao da smo kupili vasionski brod a ne polovni Airbus...

  • SIKTER

    25. oktobar 2013 | 16:34

    E kakvi ste ljudi, da bog sacuva. Da su uzeli i erbas 380 vi bi mu nasli manu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA