Otvorena železnička stanica Kosovska Mitrovica - Sever

Novi putnički voz, između Kraljeva i Kosovske Mitrovice, saobraćaće svakog dana i to dva puta dnevno. U sposobljavanje ove pruge Zvečan - Kosovska Mitrovica Sever, uloženo je nešto više od četiri miliona dinara

  • 5

Železnice Srbije su danas svečano otvorile novu železničku stanicu Kosovska Mitrovica - Sever i uspostavile redovni putnički železnički saobraćaj na relaciji Kraljevo-Kosovska Mitrovica Sever.

Iz železničke stanice Zvečan u 10,15 sati krenuo je na promotivnu vožnju do stanice Kosovska Mitrovica-Sever novi putnički dizel - motorni voz serije 711, koji će redovno saobraćati na toj relaciji.

- Današnjim dolaskom simbolizujemo i šaljemo poruku našem narodu da u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije moramo činiti sve da narodu ovde bude bolje, da mislimo na naš narod i dajemo podršku rukovodstvu koje je nasledilo teško breme da razreši Gordijev čvor – rekao je direktor ,,Železnice Srbije" Dragoljub Simonović.

Ispred Kancelarije za KiM prisutnima se obratio Krstimir Pantić, zamenik direktora Kancelarije za KiM i kandidat za gradonačelnika na prestojećim lokalnim izborima, koji je rekao da je ovo „dokaz da se Srbija ne povlači sa ovih prostora i da je Vlada RS opredeljena da sačuva i narod na ovim prostorima i očuva svoje državne i nacionalne interese".

- Država će raditi na jačanju svojih institucija i prisustva na Kosovu i Metohiji, u saradnji sa Vladom RS ubrzo ćemo početi sa radovima na izgradnji autobuske stanice koja će takodje biti u ovom objektu gde se pre ratnih sukoba nalazio Vojni remont – rekao je Pantić.

Novi putnički voz između Kraljeva i Kosovske Mitrovice saobraćaće svakog dana i to dva puta dnevno. Voz će iz Kraljeva za Kosovsku Mitrovicu - Sever polaziti u 6.55 sati (stiže u 10.28 sati) i u 14.45 sati (stiže u 18.18 sati), a iz stanice Kosovska Mitrovica - Sever za Kraljevo u 10.39 sati (stiže u 14.15 sati) i u 18.29 sati (stiže u 22.05 sati).

Poslednji put je putnički voz između Kraljeva i Kosovske Mitrovice saobraćao u martu 2008. godine. U osposobljavanje pruge Zvečan - Kosovska Mitrovica Sever za saobraćaj uloženo je nešto više od četiri miliona dinara.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djura

    25. oktobar 2013 | 09:21

    daljina od zvecana do mitrovice 3 km

  • mne

    25. oktobar 2013 | 09:42

    Samo vi pravite infrastrukturu albancima ( kako vidim oni se ne bune mnogo)

  • Matija beckov

    25. oktobar 2013 | 10:08

    Cestitam odlican korak da se srbi osecaju kao da subu srbiju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA