Profesorki 12 meseci zatvora za primanje mita od studenata

Vanredna profesorka Tehničkog fakulteta u Boru naplaćivala ocene preko dvojice posrednika, osuđenih na po šest meseci, uslovno na dve godine

  • 10

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Zaječaru, kojom je L. S. kao vanredna profesorka na Tehničkom fakultetu u Boru, osuđena na godinu dana zatvora zbog produženog krivičnog dela primanja mita. Prema navodima optužnice, ona je ovo krivično delo izvršila u periodu od 1997. do 2000 godine.

- Okrivljena je pojedinim studentima u indeksima upisivala prelazne ocene i overavala ih svojim potpisima, iako oni na ispit nisu pristupili ili su pristupili i odgovarali na pitanja koja im je ona prethodno dala da nauče – navedeno je u optužnici. Ovo krivično delo profesorka je učinila preko dvojice posrednika iz Bora, Z. S. i D. K, koji su osuđeni na po šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, jer su pomagali u primanju mita.

- Okrivljena je od Z. S. i D. K. zahtevala da joj pomognu u izvršenju krivičnog dela, tako što će stupiti u kontakt sa studentima i savetovati im da joj učine poklone u stranom novcu. Ona je preko D.K. ovim studentima davala da nauče pitanja na koja su odgovarali prilikom izlaska na ispit, a preko Z.S. je uzimala od njih indekse koje joj je on predavao i po upisu ocene vraćao studentima - stoji u optužnici.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lvan

    27. oktobar 2013 | 16:15

    Jadna zena, nema dobru vezu. Obidjite malo Ekonomiju, Pravo... Svi pljuju megatrend, evo drzavni faks... I ovo dvoje pomagaca trebaju malo u tvorza, a ne da sve svale na nju... Ali verovatno su u zamenu za tvorza svedocili. Jajare

  • made in great britain

    27. oktobar 2013 | 17:23

    Pazi ovo,proslo je 13 godina kako se tumaci u optuzbi,a nekima vec posle 5 godina zastari slucaj. Koga vi lazete???

  • pop

    27. oktobar 2013 | 18:50

    Kakvi amateri !!! U Loznici "kljakavi Vlado" sredjuje celu diplomu ekonomskog fakulteta na Lozničkom ekonomskom fakultetu i uz doplatu i zaposlenje preko G17 ili SPS-a (zavisi od tražene državne firme ) ...a ova profesorka za dva ispita hapšena i osudjena ...AMATERSKI NEMA ŠTA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA