DAČIĆ: Ulažite u Srbiju, isplatiće vam se! (FOTO)

Premijer je, otvarajući Srpski investicioni dan u Londonu, izjavio da je Srbija zemlja koja probleme vidi kao izazove. U insertaciji "Fajnenšl tajmsa" objavljen je tekst o Srbiji, kao i oglas kompanije "Komtrejd"

  • 3

Srpski premijer Ivica Dačić pozvao je danas investitore iz Velike Britanije da ulažu u Srbiju, ističući da naša zemlja ima stabilnu političku situaciju i sprovodi ekonomske reforme.

Dačić je, otvarajući Srpski investicioni dan u britanskoj prestonici, rekao da je Srbija zemlja koja probleme vidi kao izazove, a jedan od najvećih je - ekonomija, njen rast i približavanje rezultatima koje beleže jake privrede.

- Upravo smo zato danas u Londonu - rekao je Dačić, i dodao da su rešenja investicije i projekti, koji će Srbiji doneti rad, a investitorima novac.

Predstavljajući prednosti Srbije, on je ukazao da zemlja počinje pregovore sa EU, te da ima stabilnu političku situaciju, koju vlada koristi da bi pojednostavila neelastičan i krut birokratski sistem državnog aparata, pojednostavila procedure za izdavanje građevinskih i svih drugih dozvola, promenila zakone.

- Investitorima nudimo i visok nivo znanja i veština zaposlenih, njihove, u odnosu na evropske, relativno niske plate, zatim, imamo potpisane sporazume o slobodnoj trgovini sa Rusijom, Turskom, sa CEFTA i EU - podsetio je Dačić.

Prema njegovim rečima, to znači da roba proizvedena u Srbiji ima ogromne mogućnosti za plasman, a važno je i to što je zemlja "naslonjena" na EU, ima niske poreze na dohodak i dobit i pozitivnu mikroekonomsku situaciju.

- Investitorima, u zavisnosti od toga koliko ulažu, nudimo i bespovratna sredstva, po svakom radnom mestu koje otvore, i mnoge druge olakšice - poručio je srpski premijer.

On je naglasio i da je u oblastima energetike, poljoprivrede, infrastrukture i IT tehnologija, Srbija za investitore "ono sto se zove ''obećana zemlja'' - toliko prostora, neotkrivenog i slobodnog imamo u tim oblastima".

Povodom Investicionog dana Srbije, koji je organizovala Britansko-srpska privredna komora, u današnjem izdanju "Fajnenšl tajmsa" objavljen je tekst o Srbiji i njenim nastojanjima da u što skorije vreme postane članica Evropske unije.

U tekstu, koji je objavljen u sklopu insertacije u nadaleko čuvenom dnevniku, sumirani su problemi sa kojima se Srbija suočava na putu ka EU i s tim u vezi su citirani, osim premijera Dačića, predsednik Tomislav Nikolić i vicepremijer Aleksandar Vučić.

Zanimljivo je da je ispod navedenog teksta objavljen i oglas renomirane srpske IT kompanije koji može da bude putokaz investitorima zašto treba da ulože novac u Srbiju.

Podsetimo, cilj Investicionog dana je da se Srbija predstavi kao zemlja broj jedan za biznis u jugoistočnoj Evropi, kao i da se budućim investitorima pruži uvid u potencijale ključnih sektora domaće privrede - automobilsku industriju, energetiku, informacione tehnologije, telekomunikacije i proizvodnju hrane i pića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chwarak

    29. oktobar 2013 | 13:59

    Naravno da im se isplati kad mi radimo "za dz"

  • beast from the East

    29. oktobar 2013 | 13:42

    da, isplati se. jeftina radna snaga, tajkuni koji prodaju zemljiste ispod cene uz proviziju. naravno da se isplati. kupis fabriku, prodas sve u njoj, sto zaradi stavis u dzep, udaris neki kvazi socijalan program. ispumpas pare i nestanes. isplati se

  • Gepard

    29. oktobar 2013 | 14:01

    Bravo...nesto pametno da uradite i vi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA