OTAC MALE TIJANE: Nismo uzeli dva miliona evra za njeno lečenje!

- Ne želimo ništa dalje da komentarišemo vezano za navode iz štampe, jer nema svrhe. Sve nejasnoće, ukoliko ih ima, rešiće nadležni sud - poručuje Nebojša Ognjanović

  • 41

Nakon pisanja pojedinih medija kako su Jelena i Nebojša Ognjanović, čija je osmogodišnja ćerka Tijana umrla 15. jula, ne dočekavši transplantaciju srca u Hjustonu, podigli oko dva miliona evra s računa u Komercijalnoj banci, reakcije dolaze sa svih strana.

Otac Nebojša je u izjavi za Telegraf demantovao da je porodica zadržala novac.

- Ne želimo ništa dalje da komentarišemo vezano za navode iz štampe, jer nema svrhe. Sve nejasnoće, ukoliko ih ima, rešiće nadležni sud - poručuje glava porodice koja je ostala bez najmlađeg člana.

Oglasila se humanitarna Fondacija NJKV princeze Katarine, koja je učestvovala u sakupljanju priloga za malu Tijanu.

- NjKV princeza Katarina, kao i Fondacija princeze Katarine, nikada nisu imali uvid u bankovni račun. Sve transakcije su vršene isključivo između roditelja i bolnice. S tim u vezi, mi ne možemo da komentarišemo ništa više od sadržaja ove izjave. Međutim, njihova kraljevska visočanstva snažno podržavaju ideju i smatraju neophodnim da, ukoliko su ikakva sredstva od humanitarnog poduhvata preostala, ona treba da budu upotrebljena za podršku drugoj bolesnoj deci u Srbiji - piše u saopštenju fondacije.

Između ostalog, napomenuto je i da je zahvaljujući vezama NjKV princeze Katarine sa zdravstvenim centrom u Hjustonu, princeza Katarina uspela da smanji već dogovorenu cenu između bolnice i roditelja sa milion na 700.000 američkih dolara.

Katarina podseća i da je njena fondacija obezbedila roditeljima besplatni smeštaj i prevoz tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i prijatelja srpskog porekla koji im je bio na raspolaganju za sve potrebe komunikacije i prevoda.

Iz dečje bolnice "Teksas" u Hjustonu, u kojoj se lečila mala Tijana, nismo uspeli ništa da saznamo, s obzirom na to da lekarka Džulija Bareda Vong zadužena za lečenje male Tijane nije bila dostupna.

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neverovatno

    31. oktobar 2013 | 18:27

    Ne bih zeleo da ikog uvredim svojim komentarom ali: Da li bi bilo korektno da par dana posle, nesrecne smrti malog andjela, porodica izadje u javnost (kao sto su cinili kad su skupljali novac) i jedostavno kaze: Ljudi hvala vam na pomoci, nazalost nismo uspeli, ostalo nam je toliko novca, zeleli bi smo da neko drugu dete prezivi ako vec nase nije. A ne da se par meseci posle toga, pozivaju na sud i jos kojekave budalastine. Duboko sam razocaran i kao neko ko ucestvuje u ovakvim akcijama, postajem sumnjicav. Zasto svi mi ne primenimo reci Patrijarha Pavla i jednostavno BUDEMO LJUDI.

  • Maja

    31. oktobar 2013 | 17:53

    Kako nema vrhe da komentarisu navode iz stampe?! Itekako ima svrhe da poloze racune ljudima koji su donirali taj novac za lecenje njihove cerke, a ne za njih! Nikad nisu objavili koliko je novca skupljeno niti koliko je preostalo nakon, na zalost, neuspesnog lecenja male Tijane. Ovo je jako sumnjiva situacija jer da su roditelji hteli da preusmere novac za lecenje nekog drugog deteta, imali su vremena na pretek da to ucine. A da su to ucinili, sigurno bi rekli, ne bi bilo potrebe da "sve eventualne nejasnoce resava sud". A nejasnoca itekako ima. Kao neko ko je donirao novac za lecenje male Tijane, zahtevam da se odgovori na pitnje koliko je novca skupljeno, koliko je potroseno i sta se dogodilo sa ostatkom novca.

  • babangida

    31. oktobar 2013 | 18:52

    Razumem vasu bol, ali: Ne zanimaju me vasa stura saopstenja, porodice! Niti sudsko resavanje ovoga pitanja! Zanima me koliko je potroseno na lecenje Tijane, i to svaki racun da prilozite i koliko je ostalo i sta je sa tim novcem? To me zanima jer: 1. LICNO sam u Komercijalnoj banci uplatio 10 eura za lecenje Tijane 2. Jeste li svesni da ovakvim svojim postupcima i mudrim "cutanjem" i pozivanjem na sud, unapred osudjujete na propast svaku slicnu buducu akciju???? Gde je lova, oce familije??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA