Šef obezbeđenja Pentagona terao kolege da mu donose ručak

Stiven Kalveri optužen je i zbog toga što je dozvoljavao delu osoblja da igra golf tokom radnog vremena, a dovodio je i svog rođaka da puca u službenoj streljani

  • 6

Šef obezbeđenja Pentagona Stiven Kalveri optužen je od generalnog inspektora da je zloupotrebljavao položaj terajući zaposlene da mu donose ručak, puštajući deo osoblja da igra golf tokom radnog vremena i dovodeći svog rođaka da puca u službenoj streljani.

Kako navode mediji u SAD, Kalveri koji je direktor civilne agencije za obezbeđenje, koju je angažovao Pentagon, našao se na udaru Generalnog inspektorata Ministarstva odbrane, nakon žalbi kolega i zaposlenih.

U izveštaju na 40 strana, koji je završen u februaru, ali je tek sada javno prikazan, Kalveri se tereti da je "zloupotrebio zaposlene u svojoj kancelariji tako što se stalno oslanjao na njih da mu donose ručak i kafu, što nije deo njihovih zvaničnih zaduženja".

On je, odgovarajući na te optužbe, rekao da je smatrao da bi mu zaposleni rekli da se osećaju neprijatno zbog toga i da on onda to od njih ne bi tražio.

U izveštaju se dodaje da je Kalveri uvek plaćao svoj ručak ili kafu koju su mu donosili podređeni.

Takođe, u izveštaju se navode i dva slučaja kada je za 100 do 150 zaposlenih potpisao dozvolu da učestvuju na golf turnirima tokom radnog vremena i da im se četiri sata koliko su bili odsutni upišu u plaćene sate.

Kalveri je na te optužbe odgovorio da je smatrao da zaposleni na taj način "jačaju timski duh".

Generalni inspektorat je otkrio i da je jedan neimenovani rođak šefa obezbeđenja Pentagona koristio službenu streljanu, upotrebljavajući oružje koje pripada Pentagonu u čemu su mu pomagala i dva službenika Ministarstva.

U zaključku, inspektorat je predložio da se protiv Kalverija sprovede "adekvatna akcija", ne precizirajući kakva bi kazna mogla da bude.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    5. novembar 2013 | 08:06

    To je sigurno neki nas covek! :)

  • Boki

    5. novembar 2013 | 08:57

    Kod nas bi onda svi sefovi trebalo da budu smenjeni i pokaznjavani...

  • Sumadinac

    5. novembar 2013 | 09:17

    Ovaj moj sef konjina sta me sve ne tera da radim,skoro mi reko da idem kuci da mu pogledam ulazna vrata,slabo dihtuju,ce da mu duvaju zimi,a ima blindirana,inace radim u drzavnoj firmi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA