Novo hapšenje zbog Agrobanke

Spasoje Tuševljak, vlasnik privrednih društava "Dom" i "CBC" iz Beograda, sumnjiči se da je malverzacijama pribavio imovinsku korist od 651 milion dinara

  • 1

Uprava kriminalističke policije uhapsila je Spasoja Tuševljaka, vlasnika privrednih društava "Dom" i "CBC" iz Beograda, zbog sumnje da je sa saradnicima nezakonitim dobijanjem i raspolaganjem sredstvima "Agrobanke" pribavio korist za svoja preduzeća, a na štetu banke višu od 651 miliona dinara.

U saopštenju Uprave kriminalističke policije se navodi da su krivičnom prijavom oduhvaćeni i nekadašnji predsednik Upravnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, kao i članovi IO banke Slavoljub Korićanac, Bojan Zarić, Boban Labović i direktor za korporativno bankarstvo Vehba Papić.

Protiv njih se već vode postupci za malverzacije u toj banci u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tuševljak se sumnjiči da je od 2010. do 2012. godine u saizvršilaštvu sa Antonićem, Korićancem, Zarićem, Labovićem i Papićem učestvovao u traženju, i nezakonitom dobijanju i raspolaganju sredstvima odobranih plasmana bez adekvatnih sredstava obezbeđenja koji ni do danas nisu vraćeni, navodi se u krivičnoj prijavi.

Na taj način je pribavljena imovinska korist od 651.489.262 dinara za njegova preduzeća, a na štetu "Agrobanke" za iznos odobranih a nevraćenih i nenaplaćenih kredita sa kamatama od 754.653.658 dinara.

Pred Specijalnim sudom u Beogradu početkom oktobra počelo je suđenje Antoniću i još 20 okrivljenih po prvoj optužnici koja je protiv njih podignuta u maju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grk

    5. novembar 2013 | 16:07

    Dzaba sve, oteto im necete oduzeti, banku ste zatvorili, upropastili, zaposlene ni krive ni duzne na ulicu isterali a sta vam je ministar finansija tadasnji radio nesmete ni da ga pitate a u pitanju je drzavna banka. Isto to sad ste uradili i sa privrednom o njoj cete tek da istrazujete., ma isti ste vi svi ,ds, dss, sps, sns sve lopov do lopova sve jedna aferu drugu sustize.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA