ŠTA SLAVIMO DANAS: Dan primirja u Prvom sv. ratu

Međunarodni dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u svetu državnim manifestacijama u znak sećanja na 1918. godinu, kad je 11. novembra u 11 sati na snagu stupilo primirje

  • 4

Srbija danas kao državni praznik obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembar.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić položiće venac na Grob neznanog junaka na Avali, a centralnu državnu ceremoniju kod Spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu predvodiće premijer Ivica Dačić.

Međunarodni dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u svetu državnim manifestacijama u znak sećanja na 1918. godinu, kad je 11. novembra u 11 sati na snagu stupilo primirje.

U čast Dana primirja u Prvom svetskom ratu, juče po podne je sa Savske terase Beogradske tvrđave, uz najviše vojne počasti, Gardu VS i intoniranje himne, izvršena počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, Dan primirja u Prvom svetskom ratu je neradan dan.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ej

    11. novembar 2013 | 08:42

    slava srbiji i srpskom narodu koji je izvojevao veliku pobedu sa svojim saveznicima da bi danas evropa bila slobodna.ali danas tu evropu vode porazene zemlje iz oba svetska rata.fakticki zivimo u mracno doba 4 rajha.jer ako jedna genocidna hrvatska obicni satelit nemacke i vatikana ima bolju poziciju od nas,mi tamo u evropi nemamo sta traziti.

  • DM

    11. novembar 2013 | 10:58

    Ne slave svi!! Ima nas koji radimo SVAKI praznik! Tako da je ovo jedna banana drzava,sramota!

  • Dejana

    11. novembar 2013 | 14:12

    Ponosno Predsedniče, ne dajte da menjaju istoriju kako nekima odgovara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA