Jaka oluja u Hrvatskoj odnela prvu žrtvu! (VIDEO)

Jedna osoba je poginula nakon što je na nju pala grana, dva radnika su teško povređena pošto su pali sa skele, a 20 ljudi je povređeno u Rijeci od jakog naleta bure

  • 23

Orkanski vetar koju je donela oluja Teodor, uzeo je i prvu žrtvu nakon što se obrušilo stablo i u Varaždinu ubilo jednog muškarca, dok u Rijeci zbog bure ima, čak, 20 povređenih osoba, piše zagrebački "Jutarnji list".

 

Dvojica radnika su, navodno, u životnoj opasnosti, ali policija za sada nije potvrdila neslužbene informacije da su pali sa skele visoke osam metara.

 

 

Mediji saznaju da je u Opatiji odlomljena grana povredila troje školaraca, koji su zadobili povrede kuka, kičme i glave, ali nisu životno ugroženi.

 

Oluja Teodor pogodila je veći deo Hrvatske i stvorila haos u saobraćaju. Ponegde pada jaka kiša, a ima i snega koji je napadao čak 8 centimetara.

 

Na Jadranu duva bura, a na kopnu jak severac. Hrvatski meteorološki zavod javio je da je na ostrvu Susak zabeležen orkanski udar od 120 kilometara na čas, a ponegde čak 170km/h, a očekuje se da na Velebitu vetar dostigne 200 km/h.

 

U Zagrebu su udari vetra bili oko 60km/h, grad je pun granja i smeća, a vatrogasci su imali mnogo intervencija. Vetar ruši stabla, ali čak i trošne zgrade, kao na slici, gde je čitav zid zgrade Paromlina u Zagrebu srušen od jakog vetra.

 

 

Urušavanje preti i ostatku jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, pa su upućene policijske i vatrogasne ekipe, kao i službenici Kancelarije za upravljanje hitnim situacijama.

 

Oblačno vreme s padavinama, veoma vetrovito i hladno očekuje se tokom dana u celoj Hrvatskoj.

 

Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti jaka i obilna s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i Lici padaće sneg, uz kratkotrajno stvaranje "belog pokrivača".

 

Saobraćajnice su mokre i klizave u većem delu zemlje, a nadležni upozoravaju i na mogućnost odrona zemlje i kamenja.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA