OD DANAS: Digitalni TV signal za veći deo Srbije

Emitovanjem signala proširene inicijalne mreže biće omogućeno pokrivanje digitalnim signalom teritorije na kojoj živi oko 80 odsto stanovništva zemlje

  • 6

Inicijalna mreža digitalnog televizijskog signala od danas će biti udvostručna i pokrivaće područje na kojem živi 80 odsto stanovništva Srbije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport pustiće danas u rad signal proširene inicijalne mreže procesa digitalizacije na Avalskom tornju.

Kako je saopšilo resorno ministarstvo, emitovanjem signala proširene inicijalne mreže, koji će pored tornja na Avali biti pušten istovremeno sa još 34 emisione lokacije u Srbiji, biće omogućeno pokrivanje digitalnim signalom teritorije na kojoj živi oko 80 odsto stanovništva zemlje.

Na taj način biće stvoreni uslovi da proces digitalizacije u Srbiji bude uspešno okončan u predviđenom roku, navodi se u saopštenju.

Inicijalna mreža digitalnog televizijskog signala radi od marta 2012. godine i za sada pokriva teritoriju na kojoj živi 40 odsto stanovništva Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • antifa

    14. novembar 2013 | 12:35

    Imam digitalni prijemnik ugradjen u tv u,i bas ga upalim da vidim koje kanale hvatam jer je 80%moje zemlje pokriveno signalom. Kad ono sve hrvatski kanali,svaka im cast. Jbt...nasi ne mogu ni 4g mrezu da odrade niti fiber optic infrastrukturu. Tuzno...

  • Alex

    14. novembar 2013 | 11:37

    Hehe, 90% gradjana Srbije do danas nije znalo da takav signal uopste postoji kod nas. A od danas ce se taj procenat smanjiti na 89% . Kao sve je u koraku sa ostatkom civilizacije kod nas pa jos i digitalna televizija nam bas potrebna. Smesno, pa jos RTS digital, (ne)srecom ga imam preko iptv kod kuce. Bolke da su taj novac ulozili godinama unazad u pravi razvoj digitalizacije.

  • Andrija andrija

    14. novembar 2013 | 10:54

    Jos neko da gleda rts , jos ljudi da prestanu da koriste kablovsku i da vratimo svi antene na krov pa da gledamo digitalni signal:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA