Zukorlić otkazao koncert Riblje čorbe u Novom Pazaru?

Koncert je trebalo da bude održan 28. novembra u dvorani "Pendik". Portal "Sandžak pres" poveo je kampanju protiv zakazane svirke, nazivajući Boru "četničkim vojvodom koji je učestvovao na frontu tako što je pesmom podizao moral hordama zla na prostorima bivše Jugoslavije"

  • 22

Otkazani koncert grupe "Riblja čorba"  u Novom Pazaru rezultat je kampanje iza koje stoji Muamer Zukorlić preko portala "Sandžak pres", a u ovome muftiju nisu sprečili ni grad Novi Pazar, ni država Srbija, pišu "Večernje novosti".

Koncert "Riblje čorbe" trebalo je da bude održan 28. novembra u dvorani "Pendik", čiju je izgradnju, napominju lokalni mediji, finansirala Turska. Portal "Sandžak pres" poveo je kampanju protiv zakazane svirke, nazivajući Boru "četničkim vojvodom koji je učestvovao na frontu tako što je pesmom podizao moral hordama zla na prostorima bivše Jugoslavije". Usledili su komentari u kojima se tražilo da se koncert zabrani, a Bori se pretilo i smrću. Organizatori su popustili pred pritiscima.

Slično, kao i pre nekoliko godina kada je grupa vehabija prekinula koncert "Balkanike" u Novom Pazaru, koncert je, čini se, poslužio samo kao povod da se podgreju netrpeljivosti i produbi jaz između Srba i Bošnjaka. Već su i sa druge strane stigli odgovori da istom merom treba odgovoriti kada neko "njihov", kao što je Dino Merlin, bude dolazio u Beograd. U zemlji u kojoj su ratovi počinjali na stadionima nije čudno da se alarm upali kada ekstremisti počnu da zabranjuju i otkazuju koncerte i druga okupljanja koja im nisu po volji.

Aida Ćorović, direktorka organizacije "Urban-in" iz Novog Pazara, kaže da ni država ni lokalna zajednica ne čine ništa da pacifukuju ovu oblast.

- Etnička distanca je uvek postojala, a sada raste - kaže Aida Ćorović, i dodaje: - Svi vade nacionalističke karte kad im odgovara. Devedeset posto mladih iz Novog Pazara nikada nije bilo u Beogradu da vidi da je to i njihov grad. Oni koji bi trebalo da ih obrazuju ispiraju im mozgove i raspiruju mržnju. Nemaju oni pravo ništa da zabranjuju, niko im nije dao mandat za to. U Beogradu su se isti takvi bunili kada je pevao Dino Merlin, a Terezu Kesoviju su izviždali u Splitu zato što je nastupala u Srbiji. Nažalost, i Bora Čorba je, umesto da se drži muzike, često učestvovao u sličnim stvarima.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tom

    15. novembar 2013 | 09:57

    J.be vas ovaj poturica samo tako!!!

  • Mufljuz

    15. novembar 2013 | 09:58

    Poturica !

  • ap0calypto

    15. novembar 2013 | 10:26

    mozda nisam u toku, od kad je pazar samostalna drzava pa moze da naredjuje srbiji? briga me ko peva ili ko zeli da peva. samo me to zanima. jer nije bilo dovoljno ratova? treba jos ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA