Hrvati švercovali 1,2 kilograma kokaina u stomacima

Domagoj Tobler (24) i Mirko Novaković (23) švercovali su drogu koju su progutali, a otkriveni su na aerodromu u Asunsionu, gde su graničari utvrdili da u želucima imaju sumnjiv sadržaj. Oni su osuđeni u Paragvaju na po 18 godina zatvora

  • 2

Dva Hrvata mladića iz Josipovca kod Osijeka, koji su uhapšeni 2011. godine, osuđeni su u Paragvaju na po 18 godina zatvora zbog šverca kokaina koji su "sakrili" u stomaku.

Domagoj Tobler (24) i Mirko Novaković (23) švercovali su 1,2 kilograma kokaina, koji su progutali, a otkriveni su na aerodromu u Asunsionu, gde su ih graničari izdvojili pre ulaska u avion za Evropu i utvrdili da u želucima imaju sumnjiv sadržaj, odnosno drogu.

Iz Toblera je izvađeno 25 kapsula kokaina, a Novaković je morao da bude podvrgnut laparaskopskoj operaciji, i iz njega je izvađeno 37 kapsula.

Kako piše "Jutarnji list", porodica Novakovića ogorčena je jer smatra da država nije pomogla njihovom sinu u pravosudnoj borbi i najavljuju da će, ako presuda bude potvrđena, tražiti da on bude prebačen na odsluženje kazne u Hrvatsku. Oni su uvereni da je uhapšeni žrtva i da se ne zna ko ga je tamo poslao.

Novaković i Tobler presudu su čekali gotovo tri godine u zloglasnim paragvajskim zatvorima, a u hrvatskim medijima, posle saznanja o hapšenju, spekulisalo se da su po drogu išli za poznatog narko-dilera iz Josipovca.

I sami uhapšeni su hrvatskim novinarima, koji su došli da ih posete u zatvoru u Paragvaju, ispričali da su bili prisiljeni na taj način da dopreme kokain u Hrvatsku strahujući za svoje porodice, piše list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • неконебитан

    15. novembar 2013 | 14:05

    Јадни они,нису знали шта гутају!Кога бре ви зајебавате?

  • John

    16. novembar 2013 | 10:49

    Da jadni oni svercovali drogu i uhvaceni pa po njihovim zakonima u zatvoru kakav je to nacin umjesto da su ih pustili odma na slobodu a ovi da se zaklinju da nece vise nikad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA